Discover the finest spaces
Delen

Hele fabriek dagenlang van jou: nieuwe evenementenlocatie Papierfabriek Nijmegen zet in op exclusiviteit

Stel je voor: een stoere rauwe fabriek van maar liefst 40.000 vierkante meter als blank canvas voor jouw event! Je krijgt er de tijd, ruimte en vooral: aandacht. De onlangs geopende evenementenlocatie Papierfabriek Nijmegen hoeft niet continu volgeboekt te zijn. Eigenaresse Chantal Peters wil het bijzondere pand juist inzetten voor exclusieve evenementen en bijeenkomsten en je zeeën van tijd geven voor de perfecte voorbereiding.

Het eerste event in de voormalige papierfabriek van Sappi was meteen een klapper: het BMX evenement Red Bull Uncontained. Zestien bekende BMX’ers gaven er een spectaculaire show op een enorm park dat in tien weken door Red Bull werd gebouwd. “Het was een bizar gevoel toen Red Bull een half jaar geleden ineens belde. Of ze hun megaevent bij ons mochten houden? Natuurlijk zei ik meteen ja! Sindsdien stromen de aanvragen binnen. Papierfabriek Nijmegen staat wel echt op de kaart nu”, lacht Chantal.

Papierfabriek Nijmegen

Het begon allemaal in 2018, toen rubber- en schuimbedrijf EKI – het familiebedrijf van Chantal’s partner Bart van der Tol – de leegstaande papierfabriek kocht. “Ze hadden meer ruimte nodig, maar de complete fabriek van 65.000 vierkante meter was eigenlijk veel te groot. Toen ik hoorde dat EKI zelf 20.000 vierkante meter in gebruik ging nemen en dat er nog gekeken werd wat er met de rest zou gebeuren, kwamen er bij mij allerlei ideeën bovendrijven. Het rauwe en industriële pand leek mij geweldig voor fotoshoots, presentaties en andere soorten events”, vertelt Chantal. “Ik werkte op dat moment als communicatiemanager bij Shoeby en peinsde niet over om het familiebedrijf in te gaan. Maar toen de papierfabriek voorbij kwam, besloot ik het toch te doen.”

De onderneemster stopte bij Shoeby en stortte zich op het bijzondere pand. Ze zorgde ervoor dat het gehele dak vernieuwd en geïsoleerd werd en is bezig om er een enorm zonnepanelenpark te starten met zo’n 11.000 panelen. Toen Red Bull middenin de enorme verbouwing belde, kregen haar plannen voor een evenementenlocatie nog meer vorm. “Eén van de hallen is veertien meter hoog, niet alleen geweldig voor een BMX park maar ook voor grote shows, conferenties of beurzen. Doordat we nog aan het opstarten waren, kon ik Red Bull de ruimte geven om tien weken lang te bouwen, experimenteren en trainen. Bij welke evenementenlocatie krijg je daar zo lang de ruimte voor? Ik realiseerde me dat die ruimte, tijd en aandacht onze kracht is.”

Chantal richtte het bedrijf Papierfabriek Nijmegen op. “Ik wilde het zelf doen, mijn eigen evenementenlocatie naast EKI. Met een select aantal geweldige zakelijke evenementen per jaar waar ik al mijn aandacht aan kan geven. En af en toe een publieksevent zoals Red Bull Uncontained. Een stoere, rauwe industriële locatie waar alles mogelijk is, met korte lijnen en een netwerk aan experts die mee kunnen denken. Daarmee wil ik me onderscheiden!”

Papierfabriek Nijmegen
Chantal Peters. Foto: Papierfabriek Nijmegen

Ruimten

De nieuwe evenementenlocatie Papierfabriek Nijmegen heeft vier enorme ruimten met elk een eigen sfeer. De indrukwekkende Kalander hal is de grootste ruimte en is maar liefst veertien meter hoog. Een opvallend en sfeervol detail in deze hal is de authentieke papiermachine die de geschiedenis van het pand weer tot leven brengt. Een fijne ruimte voor seminars, productlanceringen of shows. De lichte Ibis hal ligt aan het water van de Oostkanaalhaven en is zo’n 1875 vierkante meter. Door het sheddak komt er veel daglicht naar binnen waardoor de hal ideaal is voor ontvangsten, als cateringplein of voor exposities.

Een andere grote hal die gebruikt kan worden als blank canvas is de Cullulose loods van 2250 vierkante meter. Ook deze ruimte ligt aan het water en kan goed ingezet worden voor presentaties, als beursvloer of voor andere grote events. Het Magazijn, een aparte ruimte die centraal ligt op het terrein, is uniek door de glazen wanden waardoor er een gezellig kas gevoel ontstaat. Perfect voor meetings of als break-out ruimte. Naast deze vier ruimten zijn er nog meer hallen in ontwikkeling die te combineren zijn tijdens events. In principe krijg je als organisator van een event compleet de vrije hand bij Papierfabriek Nijmegen, maar compleet ontzorgd worden kan ook. Chantal: “We hebben een groot netwerk en kunnen bijvoorbeeld de catering of decoratie helemaal van je overnemen.”

Naast het zonnepanelendak, dat één van de grootste parken van Nederland op een dak moet worden, is Chantal ook bezig met het regelen van elektrische oplaadpalen voor schepen. Dit doet ze samen met de gemeente Nijmegen en het bedrijf Ecotap. “We liggen ontzettend mooi aan de haven en schepen kunnen hier heel gemakkelijk aanmeren. Je kunt een tocht op het water dus goed combineren met een afsluitend event bij ons bijvoorbeeld. Omdat ik duurzaamheid erg belangrijk vind, kunnen er binnenkort dus ook elektrische schepen bij ons terecht.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.