Discover the finest spaces
Delen

Groot buitengebied op NYMA-terrein in Nijmegen beschikbaar voor evenementen

Een deel van het buitengebied van het NYMA terrein in Nijmegen is vanaf april beschikbaar voor allerlei soorten evenementen. Het gaat om een festivalterrein van ongeveer 7000 vierkante meter met een industriële sfeer en uitzicht over de Waal. De gemeente Nijmegen is eigenaar van de grond en wil het gebied nieuw leven in blazen. Een locatie om in de gaten te houden dus!

Het NYMA terrein, genoemd naar de gelijknamige en leegstaande kunstzijdespinnerij die op het terrein staat, bestaat uit meerdere delen. Het oostelijke deel wordt verhuurd aan Waalhalla, een skatepark dat ook ruimtes verhuurt voor bedrijfsfeesten, bijeenkomsten en congressen. In het zuiden wordt een stuk van het terrein verhuurd aan culturele broedplaats Cultuurspinnerij de Vasim die ook mogelijkheden voor zakelijke evenementen biedt. Hier komt binnenkort dus nog een groot buitenterrein bij waar bijvoorbeeld bedrijfsfeesten, congressen in festivalsfeer of presentaties georganiseerd kunnen worden.

NYMA terrein, Nijmegen
Foto: Thea van den Heuvel

Het NYMA terrein

Het terrein langs de Waal dat straks opengesteld wordt voor evenementen is 7000 vierkante meter groot en heeft een ondergrond van betonnen platen. Er kunnen maximaal 5000 mensen op het terrein terecht. Op dit moment zijn er nog geen water-, stroom- en rioolvoorzieningen, maar de gemeente zegt dit voor april te willen aanleggen. Ook is er geen bekabeling voor internet aanwezig. Dit terrein afhuren voor je evenement kan dus nog wel voor wat praktische uitdagingen zorgen.

Wie geïnteresseerd is in het organiseren van een evenement op het NYMA terrein kan een aanvraag doen bij de gemeente en moet vervolgens een vergunning aanvragen. Ook zijn er voorwaarden wat betreft geluid, tijden en veiligheid.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.