Discover the finest spaces
Delen

Overname Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen: ‘het wordt frisser en moderner’

De exploitatie van het monumentale landgoed Brakkesteyn in Nijmegen wordt per 1 september overgenomen door The Attention Group. Dit bedrijf staat onder andere aan het roer van Mariënhof in Amersfoort en het Muntgebouw in Utrecht. Het is de bedoeling om het karakteristieke landgoed, dat al jaren gebruikt wordt als evenementenlocatie, hotel en restaurant, nog toegankelijker te maken. “We willen zorgen voor een frisse en verjongende wind”, aldus Pieter Aalbers, mede-eigenaar van The Attention Group.

“Landgoed Brakkesteyn staat nu bekend om zijn klassieke stijl. Fine dining, witte tafelkleden, een klassieke inrichting, etc. Dit is prachtig, maar het schept ook een soort afstand, waardoor niet iedereen even snel voor deze locatie zal kiezen. Dit willen wij gaan veranderen door de uitstraling moderner en frisser te maken én door andere soort concepten toe te passen”, legt Aalbers uit. “De kwaliteit blijft hoog, maar we gaan meer mogelijkheden bieden. Zo kun je straks ook gewoon iets informeler aan de bar een hapje eten. Nu is een groots driegangendiner de enige optie.”

Landgoed Brakkesteyn

De mogelijkheden voor private dining, het huren van vergaderzalen, overnachten en het organiseren van allerlei soorten evenementen blijven ook na de overname allemaal bestaan. Aalbers: “We gaan wel uitbreiden. Op dit moment kun je het landhuis en het koetshuis afhuren voor evenementen. Al vanaf dit najaar gaan we flink investeren in het koetshuis en er een grote serre aan bouwen. Hierdoor wordt de capaciteit van deze ruimte verdubbeld.”
De dagelijkse leiding van Brakkesteyn neemt Kees Aalbers op zich, de broer van Pieter Aalbers. “Ik vind het ontzettend leuk om met mijn broer samen te werken. Bovendien is hij een echte Nijmegenaar en weet hij precies waar behoefte aan is.”

Landgoed Brakkesteyn is gebouwd in 1654 en was in het bezit van stadsrentmeester Gysbert van Mulecom. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het woord ‘brak’, een jachthond die wordt gebruikt bij drijfjachten op hazen, vossen en wilde zwijnen. Het landgoed was de afgelopen jaren in handen van verschillende rijke families. De bomen die langs de enorme oprijlaan staan zijn inmiddels zo’n 250 tot 300 jaar oud.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.