Discover the finest spaces
Delen

Grandcafé Het Gegeven Paard; de nieuwe ‘verrassing’ van TivoliVredenburg

Utrecht is binnenkort een nieuw food concept rijker: Het Gegeven Paard, een spiksplinternieuw grandcafé gevestigd in de imposante muziektempel TivoliVredenburg. De horecazaak komt met een verrassende kaart en dito bedrijfsvoering; van een specialistisch team en lokale producten tot kleine ‘verrassingen’ bij de borrel. De eerste gasten kunnen Het Gegeven Paard ervaren tijdens de aankomende editie van het Nederlands Filmfestival. Vanaf vandaag, 21 september, gaan de deuren van het nieuwe grandcafé alvast open voor het publiek. Later dit jaar volgt de officiële opening.

125.000 nieuwsgierige ogen
Op 24 september gaat het Nederlands Filmfestival van start. Een paar dagen daarvoor opent Het Gegeven Paard voor het eerst haar deuren en kunnen gasten kennis maken met het verrassende concept van het nieuwe Utrechtse grandcafé. “Wanneer de 125.000 NFF-gasten over de rode loper het nieuwe TivoliVredenburg betreden, zijn er ongetwijfeld evenzoveel nieuwsgierige ogen gericht op onze nieuwe horecalocatie”, aldus Rob van den Hove, manager bij Het Gegeven Paard. Na een flinke verbouwing en vliegende start is zijn team er klaar voor. “Iedere gast wordt hier vanaf volgende week ontvangen met een grote, gastvrije glimlach en verrast met creatieve en hoogwaardige cafégerechten”, vervolgt een trotse Van den Hove. “De officiële opening voor de media, zakenrelaties en Utrechtse horecavrienden volgt later dit najaar.”

“Iedere gast wordt hier ontvangen met een grote, gastvrije glimlach en verrast met creatieve en hoogwaardige cafégerechten.”

 

Kijk een Gegeven Paard niet…
Ondanks dat grandcafé Het Gegeven Paard ‘onderdeel’ uitmaakt van het indrukwekkende TivoliVredenburg is het een zelfstandige horecalocatie met een eigen verhaal en concept. “De naam ‘Het Gegeven Paard’ wekt de suggestie dat we onze gasten onverwacht iets ‘cadeau geven’. Dat is precies wat we gaan doen én wat ons onderscheidt van andere horecazaken in de stad. Ons concept is simpel: bij elk drankje dat besteld wordt, serveren we een klein maar zeer charmant hapje. Een mini-versie van de gerechten die ook op onze grandcafé-kaart te vinden zijn. Zo krijgt de gast bij een versgezette cappuccino een homemade stukje appeltaart en wordt een trappistenbiertje vergezeld door een mini-versie van onze huisgemaakte stoofpot, inclusief frietjes.”

Presentatie, beleving en smaak
Voorop staat dat Het Gegeven Paard echt een café blijft, met een kleine kaart en scherp geprijsde gerechten. Vis, vlees en vegetarisch. “Toch maken we van alle creaties die de keuken verlaten iets bijzonders; presentatie, beleving en smaak staan bij ons hoog in het vaandel. De visie en creativiteit van onze chef-kok, de lokale ingrediënten en productkennis bij het team zijn van groot belang om van ons concept een succes te kunnen maken.”

Van binnenuit en ‘buitenaf’
Bij Het Gegeven Paard is plek voor 180 á 200 zittende gasten. Niet alleen concertbezoekers zijn welkom om voorafgaand of na de voorstelling gezellig aan te schuiven. Het grandcafé richt zich namelijk vooral op gasten van ‘buitenaf’. “Natuurlijk houden we rekening met de openingstijden van het muziekcentrum, zetten we wanneer nodig extra personeel in en stemmen we de sfeer in de zaak af op het concertpubliek. Maar ons uiteindelijke doel is een horecazaak waar iedereen 365 dagen per jaar, van vroeg ontbijt tot late night snack, terecht kan. Als de Singel straks klaar is, kunnen gasten ook vanaf ons terras, met uitzicht over het water, in de zomerzon genieten van onze bieren, zorgvuldig geselecteerde wijnen en bijpassende verrassingen. Als mensen van ‘buitenaf’ ons weten te vinden is onze missie geslaagd.”

“Als mensen van ‘buitenaf’ ons weten te vinden is onze missie geslaagd.”

 

Een aanwinst
“Het open karakter van Het Gegeven Paard is heel geschikt voor een feestelijke borrel of zakelijk diner”, vervolgt Van den Hove. “Toch kiezen we ervoor om onze ruimte niet exclusief te verhuren en zijn daarom het hele jaar dagelijks beschikbaar voor alle gasten. Het Gegeven Paard is een toegankelijk café en dat is ook wat we willen uitstralen. Voor besloten presentaties, meetings, productlanceringen en andere events kunnen gasten prima terecht bij onze collega’s van TivoliVredenburg.” “Wat Het Gegeven Paard een aanwinst maakt voor TivoliVredenburg? Een bar die ook vóór aanvang van een concert open is voor een kop koffie of na afloop voor een biertje met hapje. Dat zie je niet vaak. Daarnaast werkt de ‘grandcafé / muziekcentrum-combinatie’ als een tweezijdige etalage. Mensen met een concertkaartje komen ‘toevallig’ terecht op ons terras of aan de bar, terwijl onze gasten onder de indruk zijn van het imposante TivoliVredenburg en voor een volgende concert ook in de rij staan voor een kaartje.”

Informatie
Meer informatie over het verfrissende concept van Het Gegeven Paard is binnenkort te vinden op de websitevan het grandcafé www.hetgegevenpaard.nl.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.