Discover the finest spaces
Delen

God’s Window: spectaculaire boardroom op Forteiland IJmuiden

Je moet het maar durven: je nieuwe locatie vernoemen naar een van de mooiste uitzichtpunten ter wereld. God’s Window, de nieuwste boardroom op Forteiland IJmuiden, komt er wonderwel mee weg. Deze exclusieve ruimte is gerealiseerd in een voormalige bunker, op de uiterste punt van het fort. Door een groot raam heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de Noordzee, waar indrukwekkende containerschepen af en aan varen en met in de verte het eindeloze blauw.

Forteiland IJmuiden is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, UNESCO Werelderfgoed. PBN organiseert en host in deze bijzondere omgeving al sinds de jaren negentig diverse events. Het fort stamt uit 1888 en is omgeven door bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. De nieuwste ruimte, God’s Window, is gebouwd in een van deze bunkers. De ruimte is alleen bereikbaar via de sleutelgang van het fort.

Private dining

Het is dan ook een spectaculair gezicht, wanneer je door de gewelven van het fort een trap omhoog loopt, het licht tegemoet. Deze robuuste plek werd vroeger gebruikt om de vijand aan te zien komen van zee. Nu is het uitzicht een vredig achtergrond decor voor je vergadering of diner. Al zullen je gasten aan het begin van de meeting met name bezig zijn om het uitzicht in zich op te nemen. Aan de wand hangen daarom diverse Leitz verrekijkers, om de voorbijvarende schepen mee te bestuderen.

De combinatie van de robuuste wanden, de rauwe Noordzee die door een groot raam binnenkomt, en de comfortabele tafel en stoelen werken erg goed. Ook mooi is hoe tegen de achterwand van de ruimte spiegels zijn bevestigd, zodat ook degenen die met hun rug naar het raam zitten nog altijd stiekem naar het uitzicht kunnen turen.

God’s Window wordt ingezet als zeer exclusieve ruimte voor groepen tot 24 personen. Chefkok Dick Bos bereidt hier speciaal voor jouw gasten schitterende gerechten. Maar ook de entree kan je zo bijzonder maken als je zelf wilt. Zo kun je hier straks per boot naartoe komen, maar ook is het mogelijk om op het eiland te landen met je privé helikopter.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.