Discover the finest spaces
Delen

Eerste blik achter de schermen bij het nieuwe Engels Rotterdam

Rotterdam is vanaf vrijdag 6 maart alweer een bijzondere horecagelegenheid en vergaderlocatie rijker – of eigenlijk: krijgt een bijzondere horecagelegenheid terug. Grand café Engels in het Groothandelsgebouw tegenover het Centraal Station was 130 jaar lang een icoon in de Rotterdamse horeca, maar werd onlangs overgenomen door de Vermaat Groep en The Office Operators.

Na een fikse verbouwing is het café en vergaderlocatie weer als nieuw. Vrijdag opent Engels  officieel de deuren, maar GreaterVenues.com mocht alvast een kijkje nemen.

“Engels was 130 jaar lang een icoon in de Rotterdamse horeca, en werd onlangs overgenomen door de Vermaat Groep en The Office Operators.”

 

Referentie naar de jaren ’50

Voor Engels werkte Vermaat opnieuw samen met Studio Linse, die ook het interieur van RIJKS in het Rijksmuseum voor zijn rekening heeft. Voor het nieuwe interieur heeft Studio Linse aansluiting gezocht bij de grandeur en status die Engels in het verleden karakteriseerden. Door gebruik van meubilair met een referentie naar de jaren ’50 gecombineerd met elementen van nu wordt een warme sfeer gecreëerd. Een sfeervolle omgeving met een robuustheid, “die past bij de Rotterdamse ‘no-nonsens’ mentaliteit”, aldus de ontwerper. De parketvloer heeft nog het originele dessin, en het metselwerk van de keuken sluit aan bij dat van het Groothandelsgebouw.

De keuken wordt gerund door chef-kok Gert Hamoen, die de eerste periode wordt bijgestaan door Joris Bijdendijk, executive chef-kok van Rijks. Op de kaart vinden we vooral klassiekers, met een eigentijdse twist.

“De balustrade biedt een mooi uitzicht op de drukte bij het Centraal Station, en heeft rondom een balkon dat als terras gaat dienen”

 

Conference & Meeting Center

Nemen we de trap omhoog, dan komen we op de balustrade. Die biedt een mooi uitzicht op de drukte bij het Centraal Station, en heeft rondom een balkon dat als terras gaat dienen. De overloop dient ook als break-out voor het Conference & Meeting Center van Engels, dat beheert wordt door The Office Operators. Het zakelijke gedeelte bestaat uit drie verdiepingen, met daarin 19 zalen van boardrooms tot auditorium en biedt plaats aan groepen van 6 tot 340 personen. In totaal heeft het Conference & Meeting Center zo’n 1000 stoelen beschikbaar.

Het ontwerp van het Conference & Meeting Center is van Suzan Vromans van Snelbouw Projecten. In navolging van de stijl van de bar brasserie heeft zij gekozen voor vormen die kenmerkend zijn voor het Groothandelsgebouw.

Het conferentiecentrum heeft een eigen ingang op de tweede verdieping. Komende zomer wordt de entree daarvoor aangelegd, met een directe roltrap naar de servicedesk.

 

[Foto’s: Bar Brasserie Engels | The Office Operators]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.