Discover the finest spaces
Delen

Apollo Hotels & Resorts vult ‘blinde vlek’ in het noorden op met nieuw hotel in Groningen

De aankondiging volgt op de recent gecommuniceerde strategie van de keten om hotels te ontwikkelen in de belangrijkste zakencentra in de Benelux. De nieuwe exploitatie wordt gevestigd in het markante complex “La Liberté”, op een strategische zichtlocatie nabij het centrum van de stad en de belangrijkste uitvalswegen. Het gebouw is ontworpen door de bekende Franse architect Dominique Perrault en officieel geopend in 2011. De hotelaccommodatie zal 107 kamers, een restaurant op de derde etage, een terras, twee vergaderzalen, een fitnessruimte en 70 parkeerplaatsen omvatten.

Toegevoegde waarde
Bas Tolmeijer, directeur van Apollo Hotels & Resorts, is enthousiast over de toevoeging: “We zijn lang op zoek geweest naar een passend object in het noorden van ons land. Tot nu toe was deze regio een blinde vlek op onze portfoliokaart. Met het nieuwe hotel kunnen we onze landelijke accounts een sterk toegevoegde waarde bieden en betekent het voor de lokale bedrijven een uitstekend alternatief voor het bestaande aanbod.”

Van kantorencomplex tot hotel
Apollo Hotels & Resorts gaat een langjarige huurovereenkomst aan met Christelijke Woningstichting Patrimonium, eigenaar van het vastgoed. Directeur-bestuurder Auke de Vries: “We zijn blij dat we de samenwerking met Apollo Hotels & Resorts aangaan. De commerciële ruimten van het complex waren aanvankelijk bestemd als kantoorruimte. Apollo Hotels & Resorts was met het Amsterdamse Ramada Apollo Hotel één van de eerste hotelketens die het aandurfde een groot kantorencomplex om te bouwen tot hotel. We maken graag gebruik van hun expertise om ook in Groningen een bijzonder project te realiseren. We zijn blij dat we nu in een keer alle leegstaande ruimten kunnen verhuren met deze prachtige oplossing. In La Liberté zijn ook woningen gehuisvest. We hebben gezamenlijk met Apollo deze bewoners uitvoerig ingelicht over de plannen”. De activiteiten voor de transformatie van kantoor tot hotel zullen starten in de tweede helft van 2014 onder verantwoording van Focus Bouwmanagers uit Heerenveen.

De opening van het hotel staat gepland voor 1 juli 2015.

 

Over Apollo Hotels & Resorts®
Apollo Hotels & Resorts is een keten van kwaliteitshotels en resorts in de Benelux. Naast het eigen merk Apollo Hotels & Resorts, exploiteert de groep ook bedrijven onder een andere vlag, zoals het lifestyle resort Thermae 2OOO in Valkenburg, het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag Promenade en het hoofdstedelijke Wyndham Apollo Hotel Amsterdam. De groeiambitie zal de komende tijd verder gestalte worden gegeven met nieuwe acquisities.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.