Discover the finest spaces
Delen

Preview in het nieuwe Groninger Forum: een walhalla voor events

Het Groninger Forum bestaat nu nog uit tien locaties: een filmtheater en negen bibliotheken verspreid door de stad. Hier kun je vergaderruimten huren of de filmzalen gebruiken voor je event. Vanaf eind november 2019 is dat totaal anders. Dan gaat het spectaculaire nieuwe gebouw van het Groninger Forum open op de Grote Markt. Daar kun je een grote evenementenzaal met panoramoprojectie huren, lekker eten in één van de drie horecagelegenheden of vergaderen in de nieuwe cursusruimten. 

“Wat het nieuwe Forum uniek maakt, is de triple A-locatie in de binnenstad. Het gebouw wordt letterlijk het culturele kloppende hart van Groningen. Helemaal bovenaan, op de tiende verdieping, kun je dineren met uitzicht op de skyline van de stad. Hier is ook een private dining gedeelte dat heel goed in te zetten is bij evenementen. En dan is er nog de Rabo Studio, een zaal waar het mogelijk is om op drie muren te projecteren. Dit is uniek in Nederland”, vertelt Robbert de Groot van het Groninger Forum. Mogelijkheden genoeg dus voor evenementen, vergaderingen of bedrijfsfeesten.

Groninger Forum

In het enorme nieuwe gebouw van het Groninger Forum, ontworpen door NL Architects, kun je straks voor van alles terecht. Er komt een VVV winkel, de bibliotheek, vijf filmzalen met openluchtbioscoop op het dak, twee expositiezalen, de multifunctionele Rabo Studio zaal, het strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld, de workshopruimte SmartLab, een grand-café, filmcafé en skylounge restaurant én een parkeerkelder waar 385 auto’s en 1250 fietsen in kunnen.

Vooral de Rabo Studio is bijzonder. Hier kunnen beelden geprojecteerd worden op drie wanden, kan de tribune opgeklapt worden om plaats te maken voor bijvoorbeeld een grote dansvloer, is het podium uitneembaar en is de hele ruimte volledig licht- en geluiddicht. Ideaal voor allerlei soorten evenementen, congressen of grote bedrijfsfeesten. Daarnaast zijn alle vijf filmzalen te huur, waaronder de Loungezaal: een zaal met 30 relaxte stoelen en een eigen bar. Verder komen er diverse cursusruimten die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor vergaderingen of trainingen en is de gehele tiende verdieping, inclusief skylounge restaurant, te huur.

Het Forum heeft ook een Businessclub. Leden krijgen onder andere korting op zaalhuur, vrijkaarten voor de bioscoop en acht tot tien bijeenkomsten per jaar. Robbert: “Onze Businessclub heeft als doel om cultuur met het werkveld te verbinden. Daarbij steunt de club onze programmering en worden evenementen zoals het filmfestival IFFR en de exposities mogelijk gemaakt. Ook bieden de bijeenkomsten ruimte om te borrelen en connecties te leggen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.