Discover the finest spaces
Delen

Mogelijkheden te over bij nieuwe evenementenlocatie Stadslab in Groningen

Wie Groningen een beetje kent, weet dat de stad jarenlang bekend stond om de karakteristieke geur van suikerbieten in het najaar. Inmiddels is de fabriek die de geur verspreide, een vestiging van de Suikerunie, alweer bijna tien jaar dicht en stelde de gemeente het terrein open voor tijdelijke en innovatieve projecten. Sinds deze zomer is evenementenlocatie Stadslab er geopend. Je kunt er terecht voor onder andere congressen, vergaderingen, festivals en bedrijfsfeesten. 

Stadslab is een initiatief van de ondernemers Willem Straat, Jeroen Meppelink en Jurian Zijlstra. Zij hebben onder andere ervaring in de horeca en met het organiseren van het festival Kadepop. Bij Stadslab kun je terecht voor evenementen tot 250 personen. Buiten is er tevens een groot terrein waar duizenden mensen terecht kunnen. Volgens Stadslab is dit ‘het grootste openluchtpodium van Nederland’. Vlakbij Stadslab op het terrein verrees vorig jaar de evenementenlocatie EM2.

Stadslab

Naast plek voor grotere evenementen en festivals, zijn er ook vergaderruimten te huur. Ook kunnen ondernemers of freelancers er terecht voor een flexplek. De sfeer in het Groningse gebouw is stoer en industrieel. Daar draagt de geschiedenis van het Suikerunie-terrein natuurlijk ook aan bij. In het restaurant van Stadslab kun je van vrijdag tot en met zondag terecht voor lunch en diner. Ideaal dus om na een event nog even na te borrelen of om met zakelijke relaties een hapje te eten. Het is ook mogelijk om het restaurant af te huren voor een event of privé etentje.

Het Suikerunie-terrein ligt op slechts vijf minuten fietsen van de Groningse binnenstad en is daardoor goed bereikbaar. Parkeren kan op het terrein en is gratis.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.