Discover the finest spaces
Delen

Deze vier nieuwe hotspots zetten Groningen weer op de kaart

Groningen is, letterlijk en figuurlijk, niet het middelpunt van ons land. Het was waarschijnlijk dan ook niet de eerste plek waar je aan dacht bij het plannen van jouw volgende evenement. Toch lijkt daar nu echt verandering in te gaan komen. De Grote Markt is namelijk volop in verbouwing. Er wordt grof geïnvesteerd in nieuwe panden om iedereen weer naar deze historische plek te trekken. Dit gebeurd  in de vorm van vier nieuwe hotspots: Merckt, het WestCord Market Hotel, Forum Groningen en het Groot Handelshuis. Wat gaan deze locaties betekenen voor de evenementenindustrie van de stad? Wij zochten het uit: scheelt jou weer tijd!

Goedendag en welkom bij deze korte geschiedenisles vanuit de redactie. De Grote Markt te Groningen stond vroeger bekend als het bruisende middelpunt van de stad. Lange tijd werd deze plek zelfs gezien als één van de fraaiste pleinen van ons kikkerlandje. Het stadshuis, de Martinitoren, het Goudkantoor, allen werden zij hier gebouwd. Vroeger was dit plein dan ook wel the place to be, voor zover dit soort termen toentertijd werden gebruikt. Het flaneren op de Grote Markt werd onderbroken toen de tweede wereldoorlog uitbrak. Tijdens de bevrijding werden grote delen van de historische panden vernield. Daarna was het een kwestie van een vlugge wederopbouw en waren er belangrijkere zaken dan het in ere herstellen van monumenten. Sindsdien moest de Grote Markt langzaamaan zijn plek als bruisend middelpunt inleveren. Nu, 75 jaar later, wil de gemeente Groningen dat het plein weer de allure van voor de oorlog krijgt.

Merckt

Nog voor de zomer zal dit nieuwe foodhall concept zijn deuren openen aan de Grote Markt. Drie verdiepingen gevuld met onder andere een bierbrouwerij, distilleerderij, koffiebranderij en 18 keukens. Een waar paradijs voor elke horecaliefhebber dus. En, vooral op de rustigere dagen, kun je deze ruimtes vormen naar hetgeen werkt voor jou. Voor evenementen zijn er veel opties, bijvoorbeeld in de brewpub waar een podium is geïnstalleerd. Ook zou je boven kunnen proosten onder de sterrenhemel, onder het ‘cabrio-dak’. In de winter met het dak dicht en in de zomer in de open lucht. Ook voor een vergadering of kleinschalige bedrijfsborrel zijn er genoeg opties. Met zó veel verschillende foodstands weet je in ieder geval zeker dat er voor iedereen een lunch/diner bij zit waar je blij van wordt. Een keer wat anders dan de standaard bitterballen.

The Market Hotel Groningen (WestCord hotel)

Een splinternieuw hotel kan in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. WestCord vestigt zich in het tweede kwartaal van 2020 op de Grote Markt met The Market Hotel. 123 kamers verdeelt over 6 verdiepingen. Op de begaande grond wordt een groot restaurant gebouwd, met terrassen aan zowel de Grote Markt als Nieuwe Markt. In het hotel bevinden zich straks twee ruime vergaderzalen voor de zakelijke gast. Met 80m2 moet er meer dan genoeg plek zijn . Wie business en pleasure wilt combineren kan een drankje drinken op het dak. Uiteraard met uitzicht over de befaamde Martinitoren.

Groot Handelshuis

Van warenhuis naar handelshuis, zo lezen we op de website. Dit voormalig V&D-gebouw krijgt een grote make-over en zal een plek worden waar de creativiteit wordt gestimuleerd. Met verschillende ruimtes voor kantoren, flexplekken én vergaderen. Het moet een plek worden waar je straks 450 hersenen zult horen kraken, dat is namelijk het aantal plaatsen die er gecreëerd zullen worden. Naar de exacte mogelijkheden laat vastgoedontwikkelaar MWPO ons tot heden nog gissen maar eind 2020 zullen de deuren van deze nieuwe locatie openen. Uitkijkend op het historische plein moet dit wel een goede plek worden om met je collega’s om de tafel te zitten.

Forum Groningen

Het Forum Groningen heeft inmiddels haar deuren geopend. Een gebouw met 10 verdiepen, 17.000 vierkante meters en een duizendtal aan evenementenmogelijkheden verdient een eigen artikel. Deels omdat we erg enthousiast zijn en deels omdat het hier grofweg niet past. Wij gingen langs en onze ervaringen lees je hier!

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke locaties in Groningen! Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.