Discover the finest spaces
Delen

Beurs van Berlage in 2014 tweede evenementenlocatie in Amsterdam

De Amsterdamse Beurs van Berlage heeft het jaar 2014 voor het derde jaar op rij met dubbele groeicijfers afgesloten. De toename van de omzet leidde in 2014 tot een winstgevende exploitatie. De nieuw ingezette lijn om de Beurs te herontwikkelen tot het ontmoetingscentrum van Amsterdam blijkt zeer succesvol.

Masterplan

In 2010 werd een masterplan opgesteld om het rijksmonument financieel rendabel en zo openbaar toegankelijk als mogelijk te maken. Vanaf dat moment is fors geïnvesteerd om van het pand een hoogwaardig congres- en evenementenlocatie te maken.

Het afgelopen jaar vonden er 29 grote internationale meerdaagse congressen plaats, en daarnaast nog eens 400 evenementen. Samen trokken de evenementen 300.000 bezoekers, waardoor de Beurs van Berlage in 2015 het tweede congrescentrum en evenementenlocatie was van de stad.

“Als men een internationaal of nationaal congres of evenement in het hart van Amsterdam kan organiseren in zo een authentieke locatie dan weet men: dat straalt kwaliteit uit en biedt meerwaarde”

 

 

New York Film Academy Café

Manager Commerciële Zaken Michiel Lindenbergh: “De Beurs van Berlage is niet zomaar een congreslocatie of evenementenhal, daar is de congres- en evenementenbranche zeker van op de hoogte. Als men een internationaal of nationaal congres of evenement in het hart van Amsterdam kan organiseren in zo een authentieke locatie dan weet men: dat straalt kwaliteit uit en biedt meerwaarde.”

Naast congressen en evenementen ontwikkelde de Beurs van Berlage zich ook op andere vlakken. Zo heeft de Beurs van Berlage een Grand Café aan het Beursplein met in de zomer een groot terras. Daarnaast wordt binnenkort het New York Film Academy Café geopend, een dependance van de beroemde academie uit New York. In de loop van 2015 wordt een tweede tentoonstellings-souterrain geopend, waarmee de Beurs van Berlage ruimte heeft voor twee permanente tentoonstellingen.

[Foto’s: Beurs van Berlage]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.