Discover the finest spaces
Delen

Beiroet: van infinity pools tot eeuwenoude ruïnes in het Parijs van het Midden-Oosten

Beiroet is de hoofdstad en tevens de belangrijkste havenstad van Libanon. Haar allure, grote diversiteit en culturele charme zorgden ervoor dat de stad de bijnaam Parijs van het Oosten kreeg. Tot in 1975 de Libanese Burgeroorlog uitbrak. Grote delen van de stad werden compleet weggevaagd. Inmiddels is de ergste kater voorbij en wordt met alle mankracht geprobeerd om de stad weer de oude charme terug te geven. Met de nieuwe hotels en restaurantjes die als paddestoelen uit de grond schieten lijkt dit zeker te lukken. GreaterVenues selecteerde uit deze grote hoeveelheid hotspots een Top 5 Venues list waarmee u niet mis kunt gaan tijdens uw MICE-trip.

01. Burgundy Wine Bar

Deze wijnbar is trendy en leuk. Met een uitgebreide wijn- en menukaart geeft dit restaurant een knipoog naar Libanese tradities.

02. The Roof

The Roof is de hoogste lounge bar van de stad. Met 360 graden uitzichten over het landschap, de eeuwenoude stad en de bergen is dit een zeer indrukwekkende locatie om een cocktail te komen drinken, of om uw privé evenement te organiseren. U kunt hier terecht met wel 180 man.

03. Casablanca

Tatler Magazine schrijft over dit restaurant: “You may have to sell your soul for a table, but it’s worth it.” Casablanca is een restaurant met “east-west fusion” waar flink wordt geëxperimenteerd met smaak. Vooral bijzonder zijn de perfecte service en de locatie met prachtig uitzicht over the Mediterranean. Op tijd reserveren is een must, vooral als u met een grote groep komt.

04. Le Gray Hotel 

Prachtig modern hotel in het hartje van het historische district van Beiroet. Op loopafstand van leuke restaurants en indrukwekkende culturele hoogstandjes. Le Gray biedt verschillende mogelijkheden voor uw evenement, van een simpele vergadering tot een luxueuze borrel voor tot wel 120 man op de Rooftop Terrace “Cherry on the Rooftop”. Ook de infinity pool van waaruit u duizelingwekkende uitzichten over de stad heeft is zeer de moeite waard.

 

05. Baalbek

Niet in Beiroet zelf, maar twee uur daarvandaan ligt Baalbek, een historisch stadje waar de tijd al jaren stil lijkt te staan. Een complex van Romeinse ruïnes waar niet al te veel toeristen zijn maakt deze plek uniek. Het staat op de werelderfgoedlijst omdat het een van de belangrijkste historische plekken is in het Midden-Oosten.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.