Discover the finest spaces
Delen

Experience so many tastes in Spanish surf city

San Sebastian, of in de volksmond: Donosti. Zo’n stad waar je niet perse aan denkt wanneer je Spanje zegt. Maar wel een stad die u eigenlijk niet mag overslaan. Voor de liefhebber van het goede leven is dit een walhalla. De Spaanse stad zit vol met kleine straatjes die overlopen van de heerlijkste restaurantjes. De prachtige positie aan het strand trekt bovendien veel surfers en andere levensgenieters. Dit is een topplek voor uw evenement. De zilte zeelucht in combinatie met een goed glas wijn en een aantal pintxos (een soort tapas, eigenlijk kleine broodjes met allerlei lekkere ingrediënten aan prikkertjes) zullen de goede ideeën uit de grond doen schieten. Want ja, wat moet je anders in een stad waar in de gemiddelde tent een glas frisdrank twee keer zo duur is als een geweldig glas wijn?

01. Mugaritz

Wie op zoek is naar extreem en bijzonder eten is bij Mugaritz aan het goede adres. In Mugaritz een diner nuttigen betekent een lange avond en is een ervaring op zichzelf. Lokale chef Andoni Luiz Aduriz speelt met textuur, smaak, perceptie, emotie en chemie. Bereid u voor op een gastronomische ervaring van maar liefst 24 gangen.

02. Hotel Maria Cristina

Dit statige hotel is gelegen aan de Urumea River en op een steenworp verwijderd van alles dat leuk is aan San Sebastian. Het surfstrand, maar ook de straatjes vol met pintxos barretjes zijn nooit verder dan op rolafstand verwijderd. Er zijn bovendien drie luxueuze function rooms. Op de website van het hotel is een handige tool waarmee u virtueel uw evenementen kunt plannen. 

03. Akelarre

Pedro Subijana runt de tent hier, hoog op de berg Monte Igueldo. Vanuit het restaurant heeft u schitterend uitzicht over de Spaanse wateren. Dit restaurant met maar liefst drie Michelinsterren is wederom een topbeleving voor de mond. Maar ook wel weer lekker Spaans: op de website staat: “We do not recommend the use of navigation sytems or GPS to get to the restaurant.” Dat wordt nog even zoeken dan.

04. Villa Sorro

Villa Sorro is een prachtig landhuis te midden van een heleboel groen in een buurtwijk van San Sebastian. Het is prima vertoeven onder de locals. Er zijn 25 ruime kamers, een aantal evenementenruimtes en een goed restaurant.

05. Arzak

Arzak. Een restaurant dat wordt geleid door vader Juan en dochter Elena Mari. In 1989 was dit het eerste restaurant in Spanje dat 3 Michelinsterren verdiende en vandaag de dag houden vader en dochter deze mooie traditie nog steeds in stand. Perfect voor groepen die op zoek zijn naar een authentieke, doch spannende ervaring. En nou ja, u bent het inmiddels wel gewend: het is hier wederom een feest voor de tong!

Bronnen afbeeldingen: 

 

    1. Copyright: Oscar Oliva (Mugaritz Kitchen)
    2. Foto van Hotel Maria Cristina: http://www.hotel-mariacristina.com/en/gallery
    3. Akelarre: http://akelarre.net/public_instantes/ctrl_instantes.php#
    4. Villa Soro: http://www.villasoro.es/fotos/
    5. Arzak: http://www.smartphonepoint.com/wp-content/uploads/2013/12/Arzak-Restaurant.jpg

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.