Discover the finest spaces
Delen

“Amsterdamse vijfsterrenmarkt uitdagend”

General Manager van het Amsterdamse Conservatorium Hotel, Erik de Wit, noemt het een ‘complex spel’. “Er zijn veel aanbieders en prachtige unieke hotels in hetzelfde segment. We zullen gezamenlijk moeten optrekken om met elkaar Amsterdam nog meer te profileren.”

Uitdagende markt
De vijfsterrenmarkt in onze hoofdstad is ‘uitdagend te noemen, zo stelt Erik de Wit. Na een periode van acht jaar afwezigheid in de hoofdstad –waar hij onder meer werkte bij The Manhattan in Rotterdam- ziet hij grote verschillen tussen de vijfsterrenmarkt in beide steden. The Manhattan in Rotterdam opereerde jarenlang als enige met vijf sterren, terwijl in Amsterdam de vijfsterrenmarkt maar liefst veertien hotels telt, waar de komende tijd nog twee bij komen (Waldorf Astoria en Hyat Regency).

Meer traffic naar de stad
“Het kan geen kwaad om kwalitatief heel goede hotels te hebben, maar we zullen met elkaar ook moeten zorgen dat we voldoende traffic naar de stad krijgen.” Hiermee doet De Wit ook een beroep op het NBTC en de stad Amsterdam zelf voor meer ondersteuning en marketinggelden om meer toeristen en congressen naar de hoofdstad te halen. Om de kamerbezetting en –prijzen op peil te houden, doet de Wit een beroep op zijn collega vijfsterrenhotels in Amsterdam en op het NBTC om meer energie te steken in citymarketing, hij deed dit tijdens een video interview voor de camera van Misset Horeca.

 

Bron: Missethotel.nl
Foto: Conservatorium Hotel Amsterdam

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.