Discover the finest spaces
Delen

Altijd ‘connected’ in Utrechtse binnenstad

Mirjam de Rijk, wethouder Economische Zaken, heeft eerder deze maand op de Neude het gratis WiFi in werking gesteld. Even later werd ook op de pleinen Vredenburg, Stadhuisplein en Domplein WiFi gerealiseerd. Deze pilot, die tot eind van het jaar loopt,  vloeit voort uit het verzoek van de gemeenteraad om in Utrecht gratis publiek WiFi te realiseren in de binnenstad, bij voorkeur al tijdens EYOF.

Leer- en ervaarperiode
De pilot wordt gezien als een leer- en ervaar periode die inzicht geeft in het feitelijke gebruik door bezoekers, toeristen, bedrijven, ondernemers, studenten en evenementenorganisaties zoals het EYOF en NFF (Nederland Film Festival). De afdeling economische zaken van de gemeente Utrecht heeft samen met het Centrum Management Utrecht (CMU) de pilot ontwikkeld, waarbij de technische uitvoering in handen lag van het Utrechtse bedrijf Wifives van Rob van den Broek. De afgelopen periode is door Wifives, samen met CMU en de horecaondernemers, alles op alles gezet om in een heel kort tijdsbestek op de Neude het publiek WiFi te realiseren voor EYOF (14 juli t/m 19 juli) .

Altijd en overal connected
De pilot past bij de gastvrijheid van Utrecht en faciliteert vooral jongeren om altijd overal connected te zijn met hun smartphones en tablets voor het onderhouden van hun contacten en het uitwisselen van beelden via social media. De inlog is simpel, vrij toegankelijk voor iedereen, en komt uit op de pagina van ‘Bezoek Utrecht’ met informatie over Utrecht viert 2013.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.