Discover the finest spaces
Delen

Château Neercanne weer in volle glorie na verbouwing

Château Neercanne is vanaf 1 oktober weer volledig toegankelijk voor publiek. Nadat de mergelgrot onder het kasteel deze zomer getroffen werd door een brand, is na een grote schoonmaak het kasteel weer in zijn volle glorie hersteld. Dit najaar zullen ook de mergelgrotten onder het kasteel weer een prachtig decor vormen voor exclusieve diners, vergaderingen en events.

De muren en de torens ogen van het zeventiende-eeuwse kasteel ogen imposant tussen de uitgestrekte velden en het groene gebergte in de omgeving. Château Neercanne ligt nog maar net in het Nederlands Limburg en is het enige terrassenkasteel dat ons land rijk is. Aan de voet van het kasteel prijkt de baroktuin die is verdeeld over vier niveaus en onderdeel is van het UNESCO Werelderfgoed. De klassieke beelden, kletterende fonteinen en symmetrische hofjes vormen een prachtig entourage geheel in stijl van het glorieuze paleis.

Vergaderen

Net zo indrukwekkend zijn de diverse salons van het kasteel. De kroonluchters, hoge plafonds en de grote kunstwerken aan de muren geven elke vergadering al snel een royal touch. Vergader met een klein gezelschap van acht personen in de kasteeltoren De Gulden of strijk neer in een van de salons of grotzalen die zich lenen voor grote groepen tot zo’n honderdtachtig man. De mergelgewelven en karakteristieke mergelwanden in de grotzalen Carrière Poswick en de Orangerie vormen een sfeervolle locatie voor bijzondere events.

Dineren

Hoewel evenementen in de mergelgrotten nabij het kasteel nog even moeten wachten, zijn de deuren van het restaurant wel geopend voor publiek. Zo kun je een lange vergaderdag combineren met een lunch in het L’Auberge of dineren als een koning in het met Michelinster bekroonde restaurant Château Neercanne. Zo heeft directeur Peter Harkema een oplossing gevonden op de tijdelijke sluiting van de mergelgrotten. “Voor een aperitief in de wijnkelder wordt tot de heropening uitgeweken naar het terras. Ook met minder weer, want een gezellige stretchtent met verwarming zorgt voor een aangename ambiance met prachtig uitzicht op het Jerkerdal.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.