Discover the finest spaces
Delen

Naar deze 9 nieuwe venues kijken wij uit in 2021

Dit jaar gaat een bijzonder jaar worden voor evenementen. Niet alleen omdat we straks, na al die maanden, weer bij elkaar mogen komen om te netwerken, kennis uit te wisselen, borrelen en feesten. Maar ook omdat er een aantal interessante en grootse evenementenlocaties openen dit jaar. Deze venues gaan voor een impuls zorgen in de branche en op jouw event. Hoe tof is het om je eerste echte bijeenkomst te houden op een splinternieuwe locatie die nog bijna niemand kent? Naar de opening van deze evenementenlocaties kijken wij het meeste uit:

INNSIDE BY MÉLIA

Bij deze splinternieuwe locatie kun je nu al overnachten. Meetings en events laten vanwege de lockdown helaas nog even op zich wachten. Het eerste hotel van de Spaanse hotelketen Innside by Meliá met 328 kamers is onlangs geopend op de Amsterdamse Zuidas. De voormalige Akzo Nobel toren is compleet verbouwd waarbij er onder andere verdiepingen aan zijn toegevoegd. Bijzonder is de skybar op de negentiende verdieping – volgens Innside by Meliá de eerste van de Zuidas – waar je kan genieten van de Spaanse keuken of een event kunt organiseren. Ook zijn er twee vergaderzalen en een workshopruimte. 

INNTEL DEN HAAG MARINA BEACH

Op 1 maart opent het Inntel hotel Den Haag Marina Beach aan het strand van Scheveningen. Het hotel van dertien verdiepingen heeft 226 kamers waaronder luxe wellness kamers met je eigen ronde whirlpool. Ook is er een spa, de bar & brasserie Willem I en vijf zalen voor vergaderingen en events. Het gevelontwerp van Inntel Den Haag Marina Beach is gebaseerd op varende zeilboten en in het interieur vind je verwijzingen naar de Nederlandse havens, de zee en de duinen. Bij bar & brasserie Willem I kun je lunchen, dineren of borrelen. Ook kun je hier terecht voor private dining: een deel van het restaurant is dan exclusief voor jou, inclusief een privé terras.

INNTEL AMSTERDAM LANDMARK

Aan de VOC-kade in het Amsterdamse Oostenburg opent op 22 april nog een hotel van de bekende keten Inntel: Amsterdam Landmark. De tweede locatie in het centrum van de hoofdstad. Het hotel met 306 kamers heeft een licht restaurant – Bar & Brasserie Werkspoor – in industriële stijl en met een glazen dak. Daarnaast is er een grote ruimte voor meetings en events die eventueel ook te verdelen is in vier break-out zalen. In het hotel zijn allerlei verwijzingen te vinden naar de VOC en machinefabrikant Werkspoor die jarenlang in bedrijf waren op het Oostenburgereiland.

STRANDPAVILJOEN DEINING

Strandpaviljoen en evenementenlocatie Deining in Castricum opent in mei dit jaar na een grootse en vooral innovatieve verbouwing. Er verrijst een compleet nieuw pand met onder andere een beweegbaar dak boven het terras. Het gebouw van watersportcentrum Sports at Sea komt naast het paviljoen te liggen zodat beide bedrijven elkaar kunnen versterken. Maar het meest bijzondere aan de nieuwbouw zijn de achttien metalen cilinders die het complete pand omhoog laten komen in de wintermaanden.

WSHS

In een prachtig momentaal pand uit 1599 in het centrum van Gouda wordt al een flinke tijd gewerkt aan het boutique hotel WSHS met 25 luxe suites. Het hotel is vernoemd naar het weeshuis wat er jarenlang zat en gaat naar verwachting dit voorjaar open. Naast een fine dining restaurant en cocktailbar COCO zijn er vier zalen voor meetings en events met elk een eigen historisch karakter. Denk aan zalen met bijzondere schilderijen, marmer, engelenornamenten en origineel houtwerk of de monumentale Jeruzalemkapel waar je onder andere terecht kunt voor private dinners of wat grotere meetings. 

ARSENAALDELFT

In het pand waar jarenlang het Legermuseum zat in het centrum van Delft, komt medio 2021 een grote expositieruimte en een splinternieuw hotel. Het bijzondere monumentale pand ligt op een soort schiereiland en wordt omringd door water. Dat zorgt voor een idyllische sfeer. In het hotel met 63 kamers, dat in het tussengebouw komt, komen verschillende vergader- en trainingsruimten en meerdere break-out area’s.

AMARE

In het najaar van 2021 opent er een golf aan nieuwe en verbouwde locaties waar je terecht kunt voor allerlei soorten events. Eén daarvan is het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui in Den Haag: Amare. Het complex, dat in september opent, wordt het nieuwe thuis van het Zuiderstrandtheater, het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium en de vier enorme zalen die zij gebruiken voor voorstellingen kunnen ook gehuurd worden voor events. De mogelijkheden in de Theaterzaal met 1300 zitplaatsen, de Concertzaal voor 1500 personen, de Ensemblezaal voor 600 personen en de Repetitiezaal waar plaats is voor 200 personen (zonder 1,5 meter afstand) zijn natuurlijk enorm!

AFAS EXPERIENCE CENTER

De echte officiële opening van het indrukwekkende AFAS Experience Center in Leusden is in september, maar er zijn nu ook al allerlei mogelijkheden voor (online) events. Het complex bestaat uit het nieuwe hoofdkantoor van softwarebedrijf AFAS inclusief sportschool en restaurant en daarnaast een enorme glazen koepel met hierin een enorm theater. Dit AFAS Theater heeft een grote foyer, een theaterzaal met 850 stoelen en allerlei auditoria en vergaderruimten. Hier kun je binnenkort verschillende grote musicals zien, maar het is natuurlijk ook een geweldig decor voor de meest grootse events.

PALEIS HET LOO

Aan de grootscheepse verbouwing van Paleis het Loo in Apeldoorn die in 2018 startte, komt langzaam een einde. Naar verwachting gaan de deuren van het vernieuwde museum in september of oktober weer open. Onder de vijver komt een nieuwe foyer waar zo’n 700 mensen ontvangen kunnen worden. Bijzonder is de glazen ondergrond op de binnenplaats waarover een laagje water loopt, dit is namelijk tegelijkertijd het dakraam van de foyer. In april gaan waarschijnlijk al wel de tuinen en stallen open.

NIDUM

In het monumentale Arsenaal in Grave, vlakbij Nijmegen, wordt druk gebouwd aan lifestylecentrum Nidum. Er komt onder andere een boetiekhotel met zes kamers die ingericht worden door diverse architecten. Ook komt er een restaurant met mogelijkheden voor vergaderingen en wat kleinere events. Voor grote bijeenkomsten zijn meerdere ruimten binnen het complex in te zetten. Nidum opent naar verwachting dit voorjaar.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.