Discover the finest spaces
Delen

Thomas Langerwerf (More-Itz): ‘wij geloven in diversiteit in het bedrijf’

In een tijd waarin inclusiviteit en diversiteit steeds belangrijker worden, is More-Itz hier al jaren gericht mee bezig. Van verschillende nationaliteiten in de keuken zodat een Aziatisch gerecht ook door iemand uit die cultuur bereid wordt tot een goede verdeling in leeftijd en gender. Thomas Langerwerf, eigenaar van More-Itz, gelooft dat diversiteit alleen maar een verrijking kan zijn en dat je gebruik moet maken van elkaars kwaliteiten.

Een betere dag kan je niet wensen als je naar More-Itz gaat. De zon schijnt, er zijn bijna geen wolken aan de hemel en het is een graadje of 20. Met de auto rijd je langs de schepen naar het einde van de kade. De evenementenlocatie ligt aan de haveningang van de grootste binnen jachthaven van Europa en past met haar uitstraling perfect in het natuurlijke landschap. Het uiterlijk van de locatie doet denken aan een luxe strandpaviljoen, maar ben je hier in de koude maanden van het jaar, dan is het niet lastig om een wintersport chalet voor te stellen. Zodra je het gebouw naar binnenstapt, wordt dat idee ook bevestigt en lijkt het alsof je in een skihut in Oostenrijk terecht bent gekomen, maar dan chiquer. Donkerbruin warm hout, geweien van herten aan het plafond, oude ski’s en schapenvachtjes zorgen voor een gemoedelijke sfeer.

Gunstige ligging voor zakelijke events

Thomas is druk bezig en ook het overige personeel loopt heen en weer. Het is nog maar vroeg in de ochtend, maar het werk ligt nooit stil op zo’n locatie. Vooral niet met het schitterende weer en de versoepelingen na een lange periode van coronamaatregelen. Er wordt gepraat over de kreeft die vanavond op het menu staat en de flessen St. Moritz gin en rum staan klaar om aangebroken te worden. “Zullen we buiten gaan zitten?” vraagt Thomas als hij klaar is.

Het terras heeft net een kleine upgrade gehad. “We hebben nieuwe kussens. Die hebben we tijdens de lockdown aangeschaft,” vertelt Thomas. Alles oogt mooi in balans en met het uitzicht over het water kom je echt even tot rust. Een ideale locatie voor zakelijke events waarbij rust, sport en natuur centraal staat. More-Itz werd in 2016 geopend. “We kwamen er na de opening achter dat we heel gunstig liggen omdat er gasten uit België en Nederland kwamen. Het is een uurtje rijden naar Brussel en naar Amsterdam. Daarnaast liggen we ook precies tussen Rotterdam en Antwerpen én tussen Breda en Dordrecht.”

Gebruik maken van elkaars kwaliteiten

Bij More-Itz vind je een uitgebreide en spannende kaart. In de zomer staan er luxe gerechten zoals kreeft, kaviaar en fruits de mer op het menu. “In de winter hebben we weer andere dingen, zoals kaasfondue en wilde gerechten met truffel. Laatst was er wel iemand die vroeg of we de kaasfondue ook in deze periode serveren. Het was die week ontzettend warm,” zegt Thomas lachend. “Bij meetings en events doen wij de catering ook. Alles kan op aanvraag en niks is te gek. Er is al heel wat voorbij gekomen, van Aziatisch tot vegetarisch.”

Het personeel van More-Itz bestaat niet alleen uit jonge mensen. “Ik neem mensen aan op basis van kwaliteiten en om ze een kans te geven,” zegt Thomas. “Ik geloof erg in diversiteit en zie het vooral als een verrijking. Jij hebt als vrouw andere kwaliteiten die ik niet heb en zo is dat ook andersom. Bij ons werkt ook een oudere dame, die ik onder andere heb aangenomen omdat ze nergens meer aan de slag kwam. Ze heeft ontzettend veel ervaring en meer oog voor details dan ik heb. Soms moppert ze dat ik de kussens op de banken niet netjes genoeg neerleg.” Thomas moet lachen. “Dan loopt ze er nog even langs om het recht te trekken.”

Diversiteit in het aanbod

De diversiteit van More-Itz vind je ook terug in het aanbod voor meetings en events. “We denken graag op een originele manier mee met onze klanten. Geen plenaire sessies, maar iets waardoor je na een dag of een meerdaags event geïnspireerd weer weggaat,” vertelt Thomas. More-Itz ligt midden in de prachtige natuur van de Biesbosch, dus dat is ook niet lastig. Voor een origineel personeelsuitje hoef je niet ver te zoeken. “We kunnen alles op maat maken. Laatst was Singapore Airlines hier en hebben we de hele catering daarop aangepast. Ook het event van winkelketen De Spar was een groot succes. Aan het begin van de haven zit een klein filiaal, die hebben we bij het event betrokken en we hebben langs de hele route hierheen vlaggen met het Spar logo neergezet. Het gaat om de gehele ervaring en die begint al op de weg hiernaartoe.”

Omdat More-Itz aan het water ligt, vind je veel watersport in de buurt. Na een ochtend lang vergaderen in een van de zalen op de eerste verdieping van de evenementenlocatie, stap je voor een actieve middag met je collega’s op een wakeboard, of maak een rustige rondvaartocht om de Biesbosch te ontdekken. Thomas wijst naar het water. “In de winter zie je de bevers zo zwemmen. Het is zo’n inspirerende omgeving voor evenementen!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.