More Itz

Beachclub, skihut, evenementenlocatie, en veel meer…

De zonnige sfeer van een strandclub op Ibiza, het comfort en de warmte van een Zwitsers skichalet, een bourgondische culinaire verzorging en de modernste faciliteiten voor meetings en events. Dat, in combinatie met een waanzinnig uitzicht op Nationaal Park De Biesbosch vinden we in More-Itz. De evenementenlocatie ligt in Drimmelen, op de grens van Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant, aan de haveningang van de grootste binnenjachthaven van Europa.

De locatie werd in 2016 geopend, op een schitterende plek aan de haveningang van de Jachthaven Biesbosch in het Brabantse Drimmelen. Het gebouw grenst aan drie zijden aan water: aan de voorzijde ligt de toegang tot de jachthaven, waar het een komen en gaan is van schepen door de Biesbosch en vanuit Rotterdam en Dordrecht; links daarvan de rivier de Amer, daarachter het natuurgebied; aan de andere kant strekt zich ook een woud uit, van de masten van de luxe zeiljachten in de haven.

More-Itz

Of het komt door het kabbelende water of de comfortabele uitstraling van het interieur, bij More-Itz schiet je bij binnenkomst eigenlijk al meteen in de vrijetijdsmodus. Je krijgt spontaan zin om een lekker plekje uit te zoeken en van het moment te genieten. Bij mooi weer strek je je uit op de luxe loungebanken op het terras, de ligbedjes op het hagelwitte zandstrandje, of je neemt plaats aan een van tafeltjes bij de buitenbar; bij koeler weer zit je comfortabel in de verwarmde overdekte serre of bij een van de openhaarden.

Waar het terras van More-Itz qua sfeer doet denken aan het zonnige Ibiza, voor de aankleding van het gebouw zelf werd vooral inspiratie gehaald uit het Zwitserse St. Moritz. Denk aan (natuur)stenen wanden, houtblokken en een plafond met dikke balken. Dat alles smaakvol gecombineerd met een warm en luxe interieur met natuurlijke materialen zoals leren bankstellen, koeienhuiden en schapenvachten, geweien en (maar liefst elf) open haarden.

More-Itz is op zo’n manier ingericht dat het uitzicht rondom optimaal benut wordt. Om het gebouw heen liggen grote terrassen, op verschillende hoogtes en verdiepingen. Op de begane grond vinden we het sfeervolle restaurant, waar in het midden een grote vierkante bar staat met een dik houten blad van een boomstam. Aan het restaurant op de begane grond grenst een serre, waar je pal op het water zit met uitzicht op de Biesbosch. De serre is een prachtige lichte ruimte voor besloten diners, borrels of bijeenkomsten voor kleine groepen. Bijzonder is dat de serre open is, maar met tentdoek ook dicht kan en dan verwarmd wordt met heaters. Zo kun je hier in alle weersomstandigheden genieten van de buitenlucht.

Vergaderen en feesten

Boven ligt de ‘private floor’, die exclusief ter beschikking staat aan de verhuur voor partijen. Met een hoog plafond en grote bar is deze ruimte perfect voor mooie diners en voor feesten met groepen tot 200 personen in de avond. Overdag is de verdieping ideaal voor meetings, met vele break-out mogelijkheden voor groepen tot 90 personen. Rondom de hele verdieping ligt een ruim terras, dat ook nog overdekt en verwarmd kan worden. Zo heeft je groep hier ook buiten alle ruimte voor recepties en diners.

Aan de private floor grenst misschien wel de mooiste ruimte van de locatie: de boardroom. Deze ruimte is voorzien van de modernste vergaderfaciliteiten, waaronder een groot digitaal schoolbord, en heeft een stijlvol interieur. De eyecatcher in deze ruimte is de tafel, die bestaat uit een massief houten blad met een imposant gewicht van 400 kilo, gezaagd uit één gigantische boomstam. Met hout betimmerde wanden en een immense kroonluchter van hertengeweien maken de sfeer compleet. Ook niet verkeerd: vanuit de boardroom heb je toegang tot je eigen serre / terras, met een schitterend uitzicht op de Biesbosch.

Watersport

De ligging van More-Itz maakt het mogelijk om je meeting of event te onderbreken met diverse activiteiten in de omgeving – van een verkenningstocht met sloepen door de Biesbosch tot avontuurlijkere watersportactiviteiten. De centrale ligging maakt het ook een aantrekkelijke locatie om hier naartoe te varen. Hoe stoer is het om je groep in rib-boten over het water aan te zien komen stuiteren? Vanuit Rotterdam, Dordrecht of Den Bosch ben je er zo in veertig minuten.

More-Itz heeft als locatie veel te bieden: in de eerste plaats het stijlvolle gebouw, met een schitterend interieur en meerdere zonovergoten terrassen en serres aan het water; tel daar een uitstekende keuken met een uitgebreide menukaart bij op, een zelf gebrouwen huismerk bier op de tap, een eigen geurlijn – de locatie heeft ieder seizoen een bijpassende geur – en bevlogen medewerkers, en je begrijpt de slogan ‘Itz More’. More-Itz is meer dan een strandclub of evenementenlocatie; het is een experience waar je nog lang aan terugdenkt!