Discover the finest spaces
Delen

5 Te gekke locaties in Rotterdam die een bezoekje waard zijn

Het Rotterdam Film Festival komt er weer aan (27 januari tot 7 februari) en dat betekent dat Rotterdam weer even in het middelpunt van Nederland zal staan. Wat zijn nou dé locaties die u moet bezoeken tijdens uw bezoekje aan Rotterdam? Wij maakten een lijst van plekken die u sowieso niet mag overslaan.

01. Markthal

De Markthal in Rotterdam is een beetje hét voorbeeld van hoe je een foodhal moet neerzetten in Nederland. En ja, de hal was er eerder dan die in Amsterdam, dus ze weten waar ze mee bezig zijn! Verwacht een heleboel marktkraampjes, een prachtig vormgegeven hal en fantastisch voedsel. Goede plek om de dag mee te beginnen!

markthal

02. Het Wereldmuseum

Het Wereldmuseum is een imposante locatie voor ieder evenement. Naast een museuum met indrukwekkende etnografische collectie is de locatie met haar fantastische ligging aan de Maas een topplek voor wie Rotterdam vanaf het water wil ontdekken. De balzaal kan afgehuurd worden voor bijzondere evenementen en zal u met haar glanzende houten vloeren en hoge plafonds steil achterover doen slaan. Alles te weten komen over het Wereldmuseum in Rotterdam? Lees hier ons uitgebreide artikel.

wereldmuseum Balzaal Borrel 12

03. Hotel New York

U kende deze al – ja natúúrlijk, maar daarom moeten we ‘m ook gewoon even noemen. Hotel New York is een van de meest iconische gebouwen in Rotterdam en hoort daarom ook zeker thuis in deze shortlist. Er zijn allerlei vergaderzalen waar u prima de dag in doorkomt, maar als u gewoon even langs wil hoppen kan dat ook. Het restaurant is ook al heel prettig!

hotelnewyork

04. ss Rotterdam

Wat er niet mag ontbreken in een lijstje over dé toplocaties in Rotterdam? Naast Hotel New York het liefst ook nog een schip met een fantastisch verhaal. De ss Rotterdam – ooit gebruikt om emigranten van Europa naar New York te vervoeren – is nu een indrukwekkend hotel, restaurant, vergader- en congresruimte in één. En ja, dat moet u natuurlijk zelf even komen bekijken. Lees hier alles over de ss Rotterdam.

1280-ss-Rotterdam-schip3

05. The Suicide Club

De naam klinkt niet zo gezellig, maar daar moeten we dan maar even omheen kijken The Suicide Club in Rotterdam is namelijk zéker een bezoekje waard. Rooftop bars kennen we wel in Amsterdam, maar in Rotterdam zijn ze er nog in wat mindere mate. Daarom zijn we ook heel bij met The Suicide Club, een rooftop bar met schitterend uitzicht over de haven van Rotterdam. Hier kunt u terecht voor hippe cocktails en late night dining. Perfect voor een afzakkertje dus, na een dag inspiratie opdoen in de grote stad.

 

suicideclub

fotocredits

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.