Discover the finest spaces
Delen

Niels Piscaer: “Hotel Arena is een geheim dat we met iedereen willen delen”

In de rubriek ‘Locatiehouder aan het woord’ laten we het gezicht achter bijzondere evenementenlocaties zien. Deze keer spreken we Niels Piscaer (49), General Manager van Hotel Arena in Amsterdam. Het viersterrenhotel ligt deels achter een historische monumentale muur in het Oosterpark en eenmaal binnen val je van de ene verbazing in de andere. Vanwege het monumentale en tegelijkertijd moderne karakter, de intieme sfeer en al het andere wat Hotel Arena zo bijzonder maakt. 

Niels was voordat hij in juni 2022 bij Hotel Arena aan de slag ging, lange tijd werkzaam bij het Van der Valk-concern. Hij vond een nieuwe uitdaging als General Manager bij deze unieke venue in onze hoofdstad en daarvan heeft hij zeker geen spijt: “Het is een prachtige locatie; echt een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Ik ben dan ook blij dat ik hier mag werken. Amsterdam was voor mij als werkplek nieuw en Hotel Arena is toch net een wat andere tak van sport, maar dat maakte het ook zo’n mooie uitdaging. En die ga ik nooit uit de weg.”

Hotel Arena

Wat sprak Niels dan zo aan in Hotel Arena? “Nou, dat was vooral het concept. Het is echt superveelzijdig want het gaat niet om een doorsnee corporate hotel. We houden hier wel grote evenementen, maar de intieme sfeer blijft. De combinatie tussen het monumentale en het moderne: dat vind ik het mooie aan dit bedrijf.” 

Mooi, of beter nog: prachtig, is ook de onlangs opgeleverde nieuwe Top Suite waar Niels erg trots op is: “Het idee voor die suite komt ook weer uit de koker van onze eigenaar Paul Hermanides. Het is een enorm ruime kamer met een plafond van wel acht meter hoog met een schitterend uitzicht over het Oosterpark. Ideaal voor een long-stay maar natuurlijk ook voor een kort verblijf. Kijk: ik mag deze locatie runnen maar het is natuurlijk Paul zijn kindje. De manier waarop hij zijn passie voor kunst, cultuur en horeca hier heeft doen samensmelten is echt ongeëvenaard. En het mooie is dat de ontwikkelingen gewoon doorgaan. We bedenken steeds iets nieuws om de beleving voor onze gasten nog beter te maken.”

Gastvrijheid

Als het gaat om de zakelijke markt heeft Hotel Arena volgens Niels ook heel veel te bieden: “We hebben diverse ruimtes die flexibel in te zetten zijn voor elke denkbare bijeenkomst. Ons team schrijft gastvrijheid met een hoofdletter ‘g’. Dat is bij iedere aanvraag het startpunt. Van kleine tot grote bijeenkomsten: alles wordt tot in de puntjes geregeld.”

Een supergroot event waar Hotel Arena onlangs deel van uitmaakte was ADE 2023, oftewel het Amsterdam Dance Event dat van 18 tot en met 22 oktober plaatsvond op diverse locaties in de hoofdstad. Niels daarover: “De Kapel is het pronkstuk van Hotel Arena. Het is de oude kapel van het katholieke weeshuis dat in 1886 werd gebouwd. Zonder twijfel is dit één van de meest unieke evenementenruimtes in Amsterdam, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Niet gek dus dat ADE hier ook neerstreek. Vijf dagen lang traden hier deejays op en hielden we er clubavonden. Daar zijn we echt trots op.  Maar De Kapel is ook de perfecte plek voor bijvoorbeeld een productpresentatie, bruiloft, diner of bedrijfsfeest.”

Ontzorgen

Dat Hotel Arena een populaire plek is voor bedrijfsevents blijkt wel uit het feit dat er soms partijen zijn die de hele locatie voor een aantal dagen huren. Niels vertelt: “Dan boeken ze dus gewoon al onze 141 kamers plus de evenementenruimtes. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat iedereen totaal ontzorgd wordt. We hebben daar goede ervaringen mee en de reacties zijn enthousiast. Naast het feit dat onze locatie al een attractie op zich is, werken we ook samen met andere partners om die gasten dan ook iets van de stad te laten zien.”

Niels komt haast woorden tekort om aan te geven wat voor bijzondere plek Hotel Arena inneemt in het Amsterdamse: “We nodigen iedereen die deze locatie nog niet eerder bezocht dan ook van harte uit om eens kennis te komen maken. Want het hotel, het PARK Café/Restaurant en de eventruimtes zijn echt een soort van verborgen geheim. En dat geheim willen we met iedereen delen.”  

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.