Discover the finest spaces
Delen

7 evenementenlocaties met een inspirerend verhaal

Of je nu een meeting of een groots event organiseert: een evenementenlocatie waar je verrast en geïnspireerd wordt, is ontzettend belangrijk. Een bijzondere en creatieve omgeving stimuleert jullie om met nieuwe oplossingen en ideeën te komen of zorgt ervoor dat je beurs of congres nog meer indruk maakt. Een evenementenlocatie die aan deze voorwaarden voldoet, is niet zomaar een locatie. Dit zijn venues waar over na is gedacht, venues met een verhaal of unieke geschiedenis. Plekken zoals dit vind je niet overal. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan en hebben zeven evenementenlocaties met een inspirerend verhaal voor je geselecteerd. 

THE MANOR, AMSTERDAM

Het imposante negentiende eeuwse pand van The Manor Hotel Amsterdam geeft je event meteen allure. De details boven de ramen, de erkers en de grootse entree laten je mijmeren over het verleden. Hier zat jarenlang het Burgerziekenhuis waar onder andere Johan Cruijff is geboren en later werd het pand het stadsdeelkantoor van Amsterdam Oost. Maar wanneer je nu over de drempel stapt, beland je in een andere wereld. Met stijlvol meubilair, hippe hotelkamers en vier moderne zalen waarvan er twee gecombineerd kunnen worden tot één grotere zaal. Ook handig; het hotel heeft eigen parkeerplaatsen en het openbaar vervoer stopt voor de deur.

KRACHTVOER EVENTS NOORDKADE, VEGHEL

Achter het industriële complex waar Krachtvoer Events Noordkade gevestigd is, schuilt een rijke geschiedenis. Hier stond jarenlang een mengvoederfabriek en verschillende graansilo’s. Nu vind je hier allerlei culturele bedrijven, horeca en winkels. Naast een theaterzaal met zo’n 700 zitplaatsen, zijn er allerlei soorten industriële ruimten. Leef je uit in de reusachtige Koekbouw, de spectaculaire Malerij of op het grote buitenterrein. Parkeren is geen probleem vanwege de 500 gratis plekken. Over de aankleding of het entertainment op je event hoef je je ook geen zorgen te maken: Krachtvoer Events Noordkade heeft een uitgebreid netwerk en regelt het voor je. Veelzijdiger dan deze locatie kan bijna niet!

CORPUS, OEGSTGEEST

Midden in het hart van het Leiden Bio Science Park en direct aan de A44 domineert dit indrukwekkende congrescentrum het landschap. Het iconische gebouw is iets wat je gasten niet snel zullen vergeten! Bij CORPUS draait alles om de wonderen van het menselijk lichaam en gezondheid in de breedste zin van het woord. Daarnaast is dit ook een ontzettend veelzijdige plek voor meetings, congressen, beurzen of juist een spectaculair feest. Ideaal voor evenementen van ongeveer 200 personen met gebruik van de vier break-outzalen. Liever iets anders? Natuurlijk kan dat ook! Een locatie waar iedereen een keer geweest moet zijn!

THEATERHANGAAR & HANGAAR2, KATWIJK

De plek waar vroeger militaire vliegtuigen stonden, is nu het decor voor indrukwekkende meetings of events! Bij de TheaterHangaar en Hangaar2 in Katwijk bruist het van creativiteit. De TheaterHangaar, thuisbasis van Soldaat van Oranje – De Musical, met zijn 360 graden draaiende tribune en 180 graden projectieschermen, overweldigt scène na scène. Op zoek naar een black box om naar eigen wens in te richten? Dan is Hangaar2 juist een ideale optie en o.a. perfect voor productlanceringen, televisie opnames en commercials. In combinatie met de naastgelegen TheaterHangaar biedt de locatie het ideale podium voor grootse congressen met een beursgedeelte bijvoorbeeld. Twee bijzondere locaties met onbeperkte mogelijkheden!

SPOORWEGMUSEUM, UTRECHT

Bij het iconische Spoorwegmuseum begint je event meteen in stijl. Als je met de trein komt, stap je namelijk uit bij het eigen station van het museum: het Maliebaanstation uit 1874. Aan de andere kant van het spoor staat het moderne museumgebouw. Een bijzondere combinatie dus van klassiek en industrieel. Het museum zit vol verhalen over de manier waarop de spoorwegen en de samenleving verbonden zijn. Tof om op in te haken met je event! Beide gebouwen hebben samen maar liefst vijftien zalen in allerlei stijlen. Kies je voor een eventruimte met een klassieke uitstraling en koninklijke allure of juist voor een stoere industriële zaal?

HOTEL ARENA, AMSTERDAM

Aan de rand van het Amsterdamse Oosterpark ligt het prachtige monumentale pand van Hotel Arena. In 1886 gebouwd als weeshuis voor katholieke meisjes waarna het onder andere een schuilplaats was voor oorlogsvluchtelingen, ten prooi viel aan de nazi’s en een verpleeghuis voor ouderen werd. De zaal die nog het meeste aan haar katholieke verleden doet denken, is de indrukwekkende Kapel. Met fantastische muurschilderingen en een duizelingwekkend plafond als decor worden hier de meest bijzondere events georganiseerd. Verder is er het trendy restaurant PARK, een sfeervol Salon en verschillende moderne event Studio’s. Een bijzonder hotel en evenementenlocatie waar je wordt omringd door geschiedenis!

TOBACCO THEATER, AMSTERDAM

Kunst, cultuur, culinair eten en zakelijke events gaan hand in hand bij TOBACCO Theater aan de Nes in Amsterdam. In het prachtige monumentale pand zat jarenlang een veilinghuis voor tabak en nu vind je er tien bijzondere eventzalen voor meetings en events tot 500 personen, meerdere werken van kunstenaar Erwin Olaf en een eigen keuken onder leiding van Michelin chef Dennis Huwaë. Koppel je event bijvoorbeeld aan één van de bijzondere theatervoorstellingen die hier plaatsvinden! Verder ligt TOBACCO op slechts 58 stappen van metrostation Rokin en op loopafstand van vele parkeergarages en het Centraal Station. Perfect bereikbaar dus! Voor spectaculaire events met een eigenwijs tintje.

Meer inspirerende locaties

Naast bovengenoemde venues zijn er natuurlijk nog veel meer evenementenlocaties met een inspirerend verhaal. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.