Hotel Arena

Historisch frame, gevuld met hedendaagse kunst

Tussen het bruisende centrum van Amsterdam en het upcoming stadsdeel Amsterdam Oost, bevindt zich een uniek en informeel viersterrenhotel: Hotel Arena. Het hotel -met het Oosterpark praktisch als achtertuin- is gevestigd in een historisch pand, dat in vervlogen tijden dienst deed als weeshuis.Authentieke ornamenten worden op bijzondere en toch natuurlijke wijze gecombineerd met een modern en strak interieur. Het hotel beschikt over 116 fraai ingerichte kamers, een bar en terras, een diepe achtertuin, een restaurant en vier bijzondere zalen die elk over een eigen, karakteristieke uitstraling beschikken. Daarnaast bevindt zich in Hotel Arena een trendy club, waardoor het hotel van vroeg in de ochtend tot ’s avonds laat een ontmoetingsplek is voor Amsterdammers, (wereld)reizigers en zakengasten.

From orphanage to contemporary hotel
Het gebouw kent haar oorsprong in 1889, toen het St. Elisabeth geopend werd, een Rooms Katholiek Weeshuis voor meisjes. In 1992 kreeg het pand een nieuwe functie en werd het Internationaal Centrum voor Jongeren, Cultuur en Toerisme geopend onder de naam Arena. Op 7 februari 2002 werd, na een lange periode van verbouwingen, Hotel Arena geopend. De Sleep-in was toen definitief getransformeerd naar een horecazaak met alle takken van horeca onder één dak: hotel, restaurant, bar én club. Vandaag de dag brengt Hotel Arena verschillende denkende mensen samen in een ultieme sfeer en setting en wordt een platform geboden voor aangename en onverwachte ontmoetingen en inspiratie.

Hotel Arena is the ideal venue for visitors who want to be surprised and are open for innovation.

A creative and bustling environment
Naast historische plek met een eigentijdse ambiance, is Hotel Arena ook nog eens een creatieve, bruisende plek, een plek die een totaalbeleving teweegbrengt en waar bezoekers en gasten zich altijd thuis voelen.De combinatie van een viersterrenhotel, restaurant, vergaderzalen en club maakt het mogelijk om de meest diverse en uiteenlopende evenementen en meetings te organiseren. De vier vergaderzalen van Hotel Arena hebben in totaal een maximale capaciteit van 1.000 personen en zijn hierdoor geschikt voor de meest uiteenlopende bijeenkomsten, van feestelijke bruiloften tot stijlvolle private dinners tot exclusieve, besloten vergaderingen en presentaties.

Festive concerts and exclusive (board)meetings
Met name in de Kerkzaal, gelegen in een oude bidkapel, herinneren de historische elementen nog goed aan de voormalige functie van het pand. Deze zaal -welke wordt gezien als één van de mooiste zalen van Amsterdam- beschikt over originele plafondschilderingen en marmeren pilaren. Deze zaal wordt dan ook regelmatig ingezet voor stijlvolle feesten van (inter)nationale DJ’s. De Kerkzaal biedt eveneens ruimte aan onder meer congressen, modeshows, concerten, diners, conferenties, veilingen en bruiloften. Tevens is het mogelijk om de Vide bij het evenement te betrekken. Deze intieme ruimte, die uitkijkt op de Kerkzaal, heeft een maximale capaciteit van 20 personen in vergaderopstelling en tot 200 personen voor een receptie of feest en is hierdoor zeer geschikt als break-out of VIP ruimte. De Tuinzaal grenst aan de Kerkzaal en kan hierdoor, mits gecombineerd, een feest kan faciliteren tot maximaal 1.000 personen. De zaal beschikt over grote, open slaande deuren en een uitzicht op de prachtige binnentuin, wat een vermoeden teweegbrengt zich ver buiten de bruisende stad te bevinden. Extra flair wordt aan deze zaal toegevoegd door de lange en moderne bar.

High ceilings and ornaments: the authentic details of the historical building are also visible in the (meeting) rooms.

Beloved hall for inspirational gatherings
Grote ramen, hoge plafonds, een originele operatielamp en uitzicht op de fraaie binnentuin. De Kloosterzaal is door deze bijzondere elementen een geliefde zaal en is zeer geschikt voor vergaderingen, presentaties en stijlvolle private dinners tot 48 personen. De vierde zaal, de boardroom is de kleinste zaal in Hotel Arena met een maximale capaciteit van 10 personen. Kleinschalige vergaderingen en private dinners komen in deze sfeervolle ruimte met uitzicht op het terras uitstekend tot hun recht. Door het vele daglicht en de moderne inrichting biedt de boardroom een zeer inspirerende omgeving.