Discover the finest spaces
Delen

Hotspot-hoppen met de mannen van Cityguys

Kom jij graag in de nieuwste hotspots in Amsterdam, drink je het liefst cocktails in de beste cocktailbars, en eet je graag in goede restaurants? Goede kans dat je dan, zonder het te weten, in de aanwezigheid bent geweest van de Cityguys. De mannen van Cityguys.nl hebben namelijk de zware taak op zich genomen elke dag weer het beste eten, de lekkerste cocktail of het leukste feestje te vinden, om dat vervolgens met de wereld te delen. Maar wie zijn de Cityguys eigenlijk? GreaterVenues is ook altijd op zoek naar de nieuwste hotspots voor events, en sprak daarom met de mannen – in een hopeloze poging te achterhalen wat ze nou precies doen, wat het verdienmodel is en waar Cityguys naartoe gaat.

Cityguys is een lifestyle, travel en city hotspot website/blog dat altijd op zoek is naar de nieuwste en vetste plekken. Om te eten, drinken, feesten, of gewoon te chillen. Het begon zo’n twee jaar geleden, toen Roger Bloem en Jean-Paul Schaddé van Dooren (we noemen hem voor het gemak voortaan JP) het idee opvatten om een ‘doorgeefluik van alles wat tof is’ op te richten. Roger over zijn persoonlijke ambities: “Ik koesterde de diepe wens om alles van cocktails te leren. Ik wist daar toen nog niets vanaf. Ik was marketingmanager bij Burger King, had een goede baan met een goed salaris, maar ik wist niets van cocktails. Nu, twee jaar verder, heb ik niet half zoveel geld, maar ben ik wel mooi een cocktailexpert. Missie geslaagd.”

Voor JP was dat anders. Hij was al een cocktailexpert. Roger stuurde de kerstkaart voor JP naar zijn stamkroeg, omdat hij daar meer tijd doorbracht dan thuis. Voor JP was Cityguys dus vooral een geniaal idee om het nuttige met het aangename te verenigen. “Ik houd van een feestje. Ik werk nog steeds als marketingmanager bij een aantal tijdschriften, maar Cityguys is gewoon heel leuk om erbij te doen. Bovendien vinden wij het leuk om dingen te delen. De meeste City Guides brengen je naar voorspelbare plaatsen, maar die ene supertent ergens in een achterafsteeg, die kent niet iedereen. Het is een zware taak, maar ik zie het als mijn verantwoordelijkheid dat wereldkundig te maken.”

Volgers

Cityguys begint inmiddels behoorlijk uit de hand te lopen. De site kan rekenen op zo’n 20.000 bezoekers per maand, het Instagram-account heeft 13.000 volgers en 350.000 impressies per maand, en dan is er nog een hele reeks trouwe Twitter volgers. Wat kunnen die volgers allemaal zien bij Cityguys? Roger: “We doen van alles, het moet vooral leuk zijn. Een deel is nieuwe hotspots bezoeken en op een eerlijke en niet al te serieuze manier te beoordelen. We vinden onafhankelijkheid en journalistieke integriteit wel belangrijk, dus we laten ons niet betalen om een lovende recensie te schrijven. We bedienen onze lezer, niet de locatie. Daarnaast organiseren we zelf regelmatig events. Dat gaat vaak op basis van overlap: er is een locatie die events wil doen, er is een drankmerk dat graag wil promoten, wij brengen het samen, organiseren een feestje, nodigen onze volgers uit en bam, weer een leuke avond.”

Cityguys Amsterdam

Events

Maar de Cityguys doen ook group events en city trips, zelfs over de grens. JP: “We organiseren elk jaar de pizzabiketour in Amsterdam. Iedereen kan zich opgeven, en dan gaan we met zijn allen met de fiets door de stad op zoek naar de beste pizza’s. Of de city trips. We zijn recent nog naar Berlijn geweest om te kijken wat daar te doen is. Doorgaans krijgen we dan bijvoorbeeld een hotelkamer aangeboden en eten we gratis, schrijven en vloggen we er over en maken we er gewoon een topweekend van. Daar is het mij om te doen, gewoon een leuke tijd hebben en dat delen met onze volgers.”

Cityguys Amsterdam

Businessmodel

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat is dan eigenlijk het businessmodel? Roger trekt een vies gezicht en haalt er een presentatie op zijn laptop bij om een antwoord te geven op die vraag. “Kijk, hier op slide nummer 137 zie je in een schematische weergave hoe ons verdienmodel in elkaar steekt.” Op de slide valt een schoolbord met allerlei ingewikkelde, wetenschappelijke formules te zien. “En kijk, hier op de volgende slide wordt het helemaal duidelijk.” En op die slide zien we een fraaie, schaars geklede dame met de boodschap: ‘winst’. Met andere woorden: Roger en JP weten het zelf eigenlijk ook niet zo goed. Maar wat is het doel van Cityguys dan? JP: “Minder werken, meer leven.”

Cityguys Amsterdam

Tips van de experts

Tot dat doel bereikt is, hier alvast wat tips van de sluier van de hotspot-experts van Cityguys. JP: “Chef’s Table met chef Alex in Amsterdam is echt een sensatie. Niet alleen is het eten fantastisch, de getatoeëerde chef in de open keuken maakt er een echte beleving van. Vooral voor vrouwen gegarandeerd leuk.” Roger: “Voor topkwaliteit hamburgers moet je naar de Beef Chief. Met grote afstand de best burgers in town.” Voor de cocktailliefhebbers, en als je JP zoekt: Tales and Spirits schenkt de beste cocktails van Amsterdam. Niet voor niets de achttiende bar van de wereld in de jaarlijkse World’s 50 Best Bars lijst.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.