Discover the finest spaces
Delen

Floris Wyers (PureLuxe) – ‘Op kleine events krijg je veel sneller contact’

Een luxe uitstraling, waar gasten echt verwend worden: dat is het niet geheel verrassende criterium waaraan een locatie moet voldoen voor PureLuxe oprichter Floris Wyers. Wyers maakte naam met het testen van luxe auto’s voor lifestyle magazines. Sinds enige tijd is hij de eigenaar van PureLuxe.nl, een jong mediabedrijf dat vraag en aanbod bij elkaar brengt in de groeiende luxe industrie. Iedere week test hij de mooiste hotels en restaurants van Nederland. “Dat heeft zijn voordelen – vul maar in welke – maar we nemen het wel serieus…”

Wij spreken Floris Wyers terwijl hij onderweg is naar de dealer van een luxe automerk, waarvoor hij een relatie event organiseert. “Naast de website PureLuxe.nl en het fysieke magazine dat later dit jaar uitkomt, organiseren we ook mini events. Daarbij zorgen we dat we onze adverteerders en hun netwerken bij elkaar brengen. Je moet niet aan events denken zo groot als een LXRY hoor. Met kleinere groepen mensen krijg je veel sneller en direct contact. Ik zeg altijd: je kunt beter goede flessen wijn schenken aan twintig écht geïnteresseerde mensen, dan dat er vierhonderd mensen zijn, die vooral komen voor het gratis eten en drinken.”

Rembrandt-Tower-Boardroom-14[Rembrandt Tower Boardroom, Amsterdam]

Hoe ziet een PureLuxe event eruit?

“We hebben een tijdje terug bijvoorbeeld een event georganiseerd voor een luxe horlogemerk in de Rembrandt Tower Boardroom, een week lang, waarbij de grootste landelijke juweliers waren uitgenodigd. Zij mochten allemaal hun twintig beste klanten meenemen. We begonnen met een ontvangst met borrel, waarna we doorgingen naar de tweede ruimte waar de CEO een toespraak hield. Hij werd voor de gelegenheid ingevlogen. In de derde ruimte was een diner, en tenslotte was in de laatste  ruimte koffie met pianomuziek en een kleine after-borrel. Het is een event dat je zo kan kopiëren, ook voor auto’s.”

Waaraan moet een locatie voldoen voor een PureLuxe event?

“De locatie moet iets unieks en exclusiefs hebben. Mijn klant wordt verwend, dat spreekt voor zich. Met een lekker Ibericohammetje dat live gesneden wordt, een goed glas champagne. En ik heb nogal veel met hotels. Daar voel ik me lekker bij, ik vind het leuk om er te slapen en hotels hebben vaak hele mooie ruimtes voor evenementen. Ik ben ook gevoelig voor goed kunnen parkeren. In de Grachtengordel heb je prachtige hotels – en met valet parking lukt het allemaal wel – maar het duurt dan allemaal toch wat langer. Het is een enorm voordeel als gasten hun auto voor de deur kwijt kunnen.”

Summum Lounge

[Summum Lounge, Schiphol-Oost]

Welke locaties kan je aan iedereen aanbevelen?

Rembrandt Tower Boardroom past één-op-één bij de high-end locaties die we zoeken. Voor parkeren valt altijd wel iets te regelen. En het mooie is dat je bij het water zit, zodat je de gasten ook nog een vaarbeleving kan meegeven. Even aanleggen bij het InterContinental Amstel Amsterdam bijvoorbeeld, een glas wijn drinken en weer terug.”

“Bovenin het Jet-center bij Schiphol-Oost ligt de Summum Lounge, een hele luxe lounge, daar heb ik een keer de launch van een magazine gehad. Een superieur leuke locatie! Het heeft een beetje een Eric Kusters-achtige inrichting. Je ziet een privé jet landen en opstijgen, een leuke bijkomstigheid. De launch van ons eigen blad doen we dit najaar bij een bekend Amsterdams Hotel. Nadere informatie is later te lezen op onze website.”

Central Park Ron Blaauw2

 

 

[Central Park by Ron Blaauw, Voorburg]

Je bezoekt nogal wat openingen van hotels en restaurants voor PureLuxe.nl. Wat was het hoogtepunt in het afgelopen jaar?

“Enkele hoogtepunten waren de Pulitzer’s Bar in het vernieuwde Pulitzer Amsterdam, de opening van The White Room in NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky, maar ik was ook onder de indruk van The Press Room in het INK Hotel Amsterdam. Het meest geslaagde event vond ik in Central Park by Ron Blaauw, het restaurant en boutique hotel van Ron Blaauw in Voorburg. Dat was eind augustus vorig jaar, en was in de achtertuin van Central Park. Daar is het echt heel erg mooi!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.