Discover the finest spaces
Delen

Event Case: schatzoeken bij de Internationale Mineralenbeurs van De Broodfabriek

Locaties komen pas echt tot leven tijdens een event! Daarom licht GreaterVenues de mooiste locaties uit in de rubriek Event Case. In deze aflevering zoomen we in op de tweede editie van de Internationale Mineralenbeurs van dit jaar in De Broodfabriek in Rijswijk. Dit event wordt al jaren georganiseerd door het team van De Broodfabriek zelf en is inmiddels de grootste verzamelbeurs van Nederland op het gebied van (edel)stenen, fossielen en mineralen.  

De Internationale Mineralenbeurs dankt haar naam aan de diversiteit aan mineralen, (edel)stenen,fossielen en sieraden afkomstig van over de hele wereld (net zoals de aanwezige standhouders trouwens). Een mooie familiebeurs dus voor echte avonturiers met interesse in gesteenten. Bezoekers vergaapten zich in de grootste beurshal en in de naastgelegen evenementenzalen ook op 14 en 15 oktober weer aan bijzondere vondsten uit binnen- en buitenland en konden bovendien deelnemen aan verschillende doorlopende workshops en demonstraties. 

De Broodfabriek

Daniëlle de Groot van De Broodfabriek was samen met haar collega Linda Kolk verantwoordelijk voor de organisatie en het verloop van de familiebeurs die bij De Broodfabriek twee keer per jaar vast op het programma staat: “Wij hebben naast de zakelijke events die we hier hosten, ongeveer tien eigen beurstitels waarvan dit er eentje is. Omdat we deze mineralenbeurs al langer organiseren, vinden wij het belangrijk voortdurend te blijven streven naar vernieuwing. Zo hebben we aan de laatste editie het onderdeel ‘goud zoeken’ toegevoegd. Die activiteit was eigenlijk gericht op kinderen, maar zoals wel vaker bleken de ouders bijna net zo fanatiek bij het in een bak met stromend water, zand en kiezelstenen zoeken naar stukjes pyriet, ook wel ‘fool’s gold’ genoemd. De reacties waren dan ook erg enthousiast. Echt voor herhaling vatbaar.” 

Familiedag

In twee dagen tijd bezochten ruim 8000 bezoekers de Internationale Mineralenbeurs. De Broodfabriek is namelijk zowel goed bereikbaar met het ov als de auto, en parkeren is hier ook geen probleem. Daniëlle: “De zaterdag trekt altijd vooral de echte verzamelaars. Die komen voor de mooie grote stukken en nieuwigheden. Die mensen staan al ruim voordat de deuren open gaan voor de deur te trappelen tot ze naar binnen mogen. Vaak met een plattegrond in de hand met daarop uitgetekend bij welke stands ze als eerste een kijkje willen nemen. Want om bijvoorbeeld bepaalde stenen te kunnen kopen, moet je er snel bij zijn. Anders zijn ze weg. De zondag is meer een familiedag waarop gezinnen gezellig komen kijken en deelnemen aan activiteiten.” 

Bij de editie van oktober 2023 waren er meer dan 350 stands met ook steeds meer deelnemers uit het buitenland die vaak verblijven in hotels in de buurt. Daniëlle daarover: “Heel veel mineralen worden er niet gevonden in Nederland, het aanbod komt vooral uit het buitenland. Voor het publiek is dat heel interessant want de buitenlandse standhouders nemen vaak net wat andere stukken mee. Per beurseditie vindt er ook vaak een verschuiving plaats in welke steensoort er op dat moment in de mode is.  Dat is wel grappig om te zien.”

Geen geheimen

Voor Daniëlle heeft de Internationale Mineralenbeurs eigenlijk geen geheimen meer: “Van kleins af aan bezoek ik deze beurs al. Daarom is het zo leuk dat ik nu zelf in de organisatie zit. Ik kijk nu al uit naar de volgende edities: op 23 en 24 maart 2024 en 5 en 6 oktober 2024. Maar nu verleggen we onze focus eerst weer naar aankomende publieksevents die de komende tijd op het programma staan. Daarnaast zijn onze collega’s van de afdeling events natuurlijk ook druk met de zakelijke bijeenkomsten die bij De Broodfabriek plaatsvinden. Want er is hier altijd wel iets te doen.” 

Zakelijke events

Als het gaat om een zakelijk event blijkt De Broodfabriek voor veel organisatoren immers ook een hele interessante optie. Sales- en accountmanager events, Julia Forsch-Prins, vertelt: “Er zijn drie multifunctionele zalen, twee evenementenhallen en zes flexibele workshopruimtes. De zalen zijn standaard voorzien van modern meubilair,  XXL-schermen, LED-sfeerverlichting en theaterspots. De Patria-zaal heeft bovendien een groot podium en een professioneel geluidssysteem. Wie meer ruimte nodig heeft, kan terecht in de evenementenhallen Bakkerij 1 en 2, waar vroeger de oude tunnelovens en lopende banden van de fabriek stonden. Een ervaren horecateam zorgt dat de catering tot in de puntjes geregeld wordt en de technische- en facilitaire dienst zorgen ervoor dat het niemand ook maar aan iets ontbreekt.”
Kortom: De Broodfabriek is zowel voor een publieksbeurs als een zakelijk event ‘the place to be’! Julia: “En dat zeggen we niet om zoete broodjes te bakken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.