De Broodfabriek

No-nonsense locatie waar alles klopt

Het is een van de meest grote en functionele locaties in de regio Den Haag. De Broodfabriek in Rijswijk is al sinds 2012 een bekende naam onder beursorganisatoren, maar heeft daarbij heel veel te bieden voor wie een mooi event, congres of productpresentatie wil organiseren. Met een industriële uitstraling en een volledige uitrusting is De Broodfabriek dé no-nonsense locatie voor grootse events.

Eens was De Broodfabriek één van de grootste broodbakkerijen die ons land gekend heeft. Dagelijks kwamen hier duizenden broden, koeken en bolletjes uit de ovens om vervolgens te worden verspreid over de regio Den Haag. Maar de ovens zijn al lang verdwenen en de geur van versgebakken brood en het geluid van de transportbanden maakten eind jaren negentig plaats voor een volledig uitgeruste evenementenlocatie. Sinds 2012 is de locatie volledig gerenoveerd en kennen we het als De Broodfabriek.

Ideale ligging

Wat de Broodfabriek heeft behouden is het industriële karakter, het formaat van de zalen waarin vrijwel alles mogelijk is en de ligging, die ook vroeger al ideaal was om zo de wijde regio optimaal te kunnen bevoorraden. Vrijwel direct aan de afrit van snelweg A4, met een groot eigen parkeerterrein voor de deur en een parkeergarage aan de overkant van de straat is de locatie perfect te bereiken voor bezoekers vanuit de gehele Randstad.

De Broodfabriek ligt op een bedrijventerrein aan een rustige straat in Rijswijk. De locatie valt direct op bij aankomst, met de vlag met dat bekende logo met die boterham vrolijk wapperend aan een tiental vlaggenmasten. Hijs hier je eigen vlag en je gasten weten meteen dat ze goed zitten. Via een brede entree lopen we naar de toegang van de locatie, in een ruime en lichte glazen serre.

‘De geur van versgebakken brood en het geluid van de transportbanden maakten eind jaren negentig plaats voor een volledig uitgeruste evenementenlocatie’

Industrieel karakter

De Broodfabriek is met 17.500 vierkante meter oppervlak een grote locatie. Toch is het hier erg overzichtelijk en dankzij de handige indeling perfect in te zetten bij ieder formaat evenement. Dat blijkt al direct bij binnenkomst, waar je door de serre direct in de juiste richting wordt gestuurd. Direct voor je ligt de opvallende ontvangstruimte Horeca Plaza – grenzend aan de serre, met grote ramen aan het terras en daardoor met een open, lichte ambiance. De ruimte is standaard voorzien van een modern, wit meubilair met hoge en lage zitjes en verschillende uitgiftepunten voor borrel, lunch of diner.

Wil je je gasten liever niet direct door de lunch- of borrelruimte sturen, dan kun je ook voor een routing kiezen waarbij je vanaf de entree direct de eerste zaal in gaat: De Huszaal. Deze ruimte is vernoemd naar Bakkerij Hus, die vroeger haar bolletjes en kadetjes in deze oude fabriek bakte. De zaal heeft een basic industriële uitstraling met robuuste wanden, fraaie fabriekslampen en een hoog plafond. Dakramen zorgen dat je gasten tijdens een plenaire bijeenkomst in deze ruimte nog daglicht tot zich krijgen – of sluit de ramen af en schuif zwarte gordijnen voor de muren om de zaal in een handomdraai om te bouwen tot black box.

De meest gebruikte ruimte voor events is de Patriazaal. Deze ruimte grenst aan de voorzijde aan Horeca Plaza en aan de zijkant aan de Huszaal – zo kun je hier gemakkelijk een route door het pand creëren voor je gasten. Met een vast podium voor sprekers of artiesten, een professioneel line array geluidssysteem en ledverlichting, theaterspots, beamers en grote projectieschermen is de Patriazaal al volledig plug & play te gebruiken voor grote plenaire bijeenkomsten, presentaties of feesten.

De kracht van de Broodfabriek

De kracht van de Broodfabriek zit in de mogelijkheid om het zo klein of zo groot te houden als nodig is voor jouw event. Heb je maar twee zalen nodig, dan heb je aan dit gedeelte genoeg. Is er behoefte aan breakout ruimte, dan creëer je die op eenvoudige en innovatieve manier met de Inflates. Deze fraaie opblaasbare iglo’s bieden plaats aan kleine en grote groepen, tot 72 personen. Als je ook de beide zalen nodig hebt, is er meer dan genoeg ruimte voor de Inflates in de twee achterliggende zalen: Bakkerij 1 en 2.

De twee grootste zalen liggen achterin de Broodfabriek, waar ooit de indrukwekkende tunnelovens en lopende banden stonden. Tegenwoordig zijn deze zalen met name in gebruik voor grote beurzen en productpresentaties – want hier is alle ruimte om groots uit te pakken. De locatie heeft honderden kraampjes in huis om hier zo je eigen beurs neer te zetten. Met de inflates bouw je hier ook zo een heel vergader-iglodorp.

De Broodfabriek heeft als evenementenlocatie nog altijd opvallende overeenkomsten met het brood dat hier jarenlang uit de ovens kwam. Een stoer en voedzaam product, zonder gedoe. En net als bij brood weet je precies wat je hier kunt verwachten – de locatie is volledig ingericht en direct te gebruiken, de ruimtes zijn perfect verzorgd en doordat je de locatie altijd exclusief hebt, krijg je de aandacht die je verdient. Wil je een locatie waar alles klopt, dan is de Broodfabriek dé no-nonsense locatie die je zoekt!