Discover the finest spaces
Delen

De tien meest inspirerende locaties van 2021

Intieme en inspirerende locaties waar je ook genoeg ruimte hebt om samen te komen voor een meeting, training of workshop deden het afgelopen jaar heel goed. Het zijn locaties waar sfeer, comfort en lekker eten centraal staan. Dat ze goed scoren, blijkt ook weer uit de top 10 meest bezochte locaties op InspirerendeLocaties.nl. Welke vergaderlocaties met recht in dat lijstje staan lees je hier! 

1. DUS | DE UTRECHTSE STADSVRIJHEID

In 2020 eindige DUS op nummer 5, maar dit jaar weet De Utrechtse Stadsvrijheid het naar de eerste plaats van meest inspirerende locaties van 2021 te schoppen! DUS is met maar liefst 26 vergaderruimten een prachtige evenementenlocatie met een grote keuze voor ontmoetingen. DUS weet te verrassen in de zomermaanden, met het heerlijke buitenterras, pingpongtafels en ruimte om te ontspannen. Vergader met de voeten in het gras. Geniet van de grote schepen die op de achtergrond langs glijden over het Amsterdam Rijnkanaal. Ook in de winter is dit een prachtige locatie om verhalen te vertellen rond het kampvuur. Je krijgt hier de ruimte om vrij te denken en creativiteit de vrije loop te laten. Het toegewijde team gelooft dat werken en spelen de allerbeste combinatie is om vrij te denken en alles uit je team te halen. DUS, ga jij het volgend jaar proberen?

2. GEORGE MARINA

Ook het stijlvolle George Marina keert dit jaar terug in de top 10. Hier komen comfort, stijl en luxe samen aan het water van de Amstel. De lichte locatie met drie verdiepingen heeft grote ramen met uitzicht op de jachthaven en een restaurant met open keuken. Boven het restaurant liggen verschillende vergader- en eventruimten, maar de grootste trekker is het terras. Ondanks de moderne allure, heeft het zonnige terras meer een Côte d’azua-gevoel. Vooral in de zomer wanneer George Marina makkelijk bereikbaar is per boot!

3. INNSTYLE

Het indrukwekkende InnStyle debuteert dit jaar in deze lijst van inspirerende locaties. En dat is niet gek. Het is een locatie die van zichzelf niet veel aankleding of extraatjes nodig heeft om indruk te maken. De ligging in een prachtige waterrijke en groene omgeving biedt ruimte en rust. Er zijn daarnaast talloze mogelijkheden om een combinatie te maken tussen de ruimten en het buitenterrein. Laat je inspireren door de vele zalen met uitzicht op strand, bos en water!

4. KANAAL 30

Sinds de opening in 2018 is deze locatie steevast terug te vinden in deze top 10. Kanaal 30 in Utrecht is een voormalige drukkerij die is verbouwd tot een bruisende en creatieve broedplaats. Ze bestaat uit lichte hallen en werkplekken in containers, kassen en keten. Waarin fotografen, vormgevers en videomakers hun intrek hebben genomen. Daarnaast zijn er vijf sfeervolle ruimten te huur voor groepen. Ideaal voor workshops, trainingen, vergaderingen, break-out sessies of grootschaligere evenementen!

5. IJVER

Vorig jaar ging IJver er met de eerste plek vandoor en ook dit jaar blijkt het weer een razend populaire locatie te zijn op InspirernedeLocaties.nl! Ze opende tijdens de coronacrisis haar deuren en heeft meteen een goede indruk gemaakt. Het enorme gebouw van 600 vierkante meter kent een geschiedenis als scheepsbouwloods en die rauwe industriële stijl zie je terug in de inrichting. De locatie bestaat uit twee besloten vergaderruimten en een groot buiten én binnenterras. Gelegen op het bruisende NDSM-terrein en met een toegewijd team is IJver absoluut een locatie die je eens bezocht moet hebben!

6. ART CENTRE DELFT

Vergaderen tussen kunst in de Galerie? Of kies je voor de Room with a View? Art Centre Delft is een unieke vergaderlocatie op een prachtige plek. Temidden van groene weilanden en ruisende boomtoppen vind je hier altijd een ruimte die past bij jouw meeting. De locatie is daarnaast bewust bezig met het behouden van de natuur, organiseert maatschappelijke projecten en kookt met producten uit eigen moestuin. Eindigde Art Centre Delft vorig jaar nog als runner-up, is ze nu trotse bezitter van een mooie zesde plek in deze lijst!

7. LEEFGOED DE OLIFANT

Een paradijselijke plek in de natuur, vlakbij de stad: dat is Leefgoed de Olifant. Het terrein van deze oude steenfabriek werd getransformeerd tot een weelderige tuin en op het groene Leefgoed vind je maar liefst vijf bijzondere locaties voor meetings en events. Dit jaar werd die aangevuld met twee nieuwe vergaderlocaties. Doordat alle ruimten los van elkaar in de groene omgeving staan, ben je echt samen met je team een dagje op de hei. Onder andere dat maakt dat Leefgoed de Olifant zich een van de meest populaire locaties op InspirerendeLocaties.nl mag noemen!

8. KLOOSTERHOTEL ZIN

Zo’n bijzondere locatie als Kloosterhotel ZIN kan niet tussen de andere inspirerende locaties ontbreken. De fraters uit dit klooster wonen met de communiteit op het terrein en helpen geregeld bij activiteiten zoals meditatiesessie. Het kloosterritme is hier, ook dankzij het prachtige pand, zeker voelbaar. Een meeting of event staat hier volledig in het teken van persoonlijke aandacht, heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken en de mogelijkheid om voor een dag deel te nemen aan het kloosterleven. Kortom, een verdiende plek in deze top 10!

9. ROSARIUM

Rosarium is een stijlvolle event venue in een bosrijke omgeving in Amsterdam. Ideaal gelegen, direct aan de ringweg en Zuidas in het Amstelpark. De gastvrije locatie onderscheidt zich met een warme sfeer, persoonlijke benadering en verfijnde culinaire verzorging. In de zomer vaar je vanuit het levendige centrum van onze hoofdstad binnen twintig minuten naar Rosarium. Dankzij de privé aanlegsteiger biedt deze locatie een perfecte combinatie voor een prachtig boottochtje en elk denkbare bijeenkomst!

10. ORANJERIE HYDEPARK

Oranjerie Hydepark in Doorn is locatie waar menig eventmanager van droomt. De indrukwekkende toplocatie ligt op een stijlvol landgoed en heeft een exclusieve maar warme uitstraling. Sierlijke koepels, hoge boogvensters en stijlvolle kleuren verwelkomen elke gast. Deze ontvang je in de Oranjekas, waarna je het evenement met alle gasten samen in de plenaire zaal voortzet. Bij mooi weer is het genieten op het chique terras met uitzicht over het landgoed!

RUNNERS-UP

Het was dit jaar tot het allerlaatste moment spannend welke locaties in de top 10 zouden komen en welke de boot nét gingen missen. Daarom hebben besloten om ook dit jaar de runners-up te noemen. De inspirerende locaties die het op een haar na niet tot die top 10 wisten te schoppen. Volgend jaar weer een kans. Wij verheugen ons nu al op de top 10 die 2022 gaat voortbrengen!

11. EIGENTIJDSERF

12. Kasteel Kerckebosch

13. Watervilla Excellent 

14. Wickedgrounds

15. Fort de Batterijen

Meer inspirerende locaties? 

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke en inspirerende locaties te vinden in ons land. Locaties die dit jaar niet de top 10 hebben gehaald, maar alsnog een bezoekje waard zijn! Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere inspirerende locaties!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.