Discover the finest spaces
Delen

De highlights van 2017 voor decorateur BloemBloem

Wat zijn de mooiste events waaraan je het afgelopen jaar hebt gewerkt? Die vraag stelden wij aan evenementendecorateur BloemBloem, die een keuze maakte uit de vele hoogtepunten van 2017. Blik mee terug met de styling experts op 2017!

Vijf themarestaurants in SugarCity

“Van cateraar De Borrelfabriek kreeg BloemBloem een mooi verzoek: om evenementenlocatie SugarCity om te toveren in vijf pop-up restaurants. SugarCity is groot, stoer en industrieel. Het is een hele gave locatie, maar het kan ook een hele uitdaging zijn om daar vijf knusse en gezellige restaurants te maken.

Ieder pop-up restaurant moest een eigen stijl vertegenwoordigen: Asian, Burger, BBQ, Brasserie en een Festival Plein. Om de sfeer van de restaurants optimaal tot hun recht te laten komen, besloten we dat de nadruk op de aankleding moest liggen. Alle deco werd uit de kast gehaald! Vanuit onze magazijnen in Amsterdam en Mijdrecht gingen er een behoorlijk aantal trailers met rekwisieten richting SugarCity.”

“Het was super tof om die grote, robuuste zaal beetje bij beetje te zien veranderen in die vijf verschillende werelden. Tijdens de opbouw hadden we nog met een uitdaging te maken. Doordat de techniek uitliep, konden wij niet verder met de opbouw. Dat bracht op het laatste moment nog wat stress met zich mee. Gelukkig is ons opbouwteam flexibel. Zij zijn de volgende dag extra vroeg begonnen om alles op tijd af te krijgen.

Het eindresultaat was om trots op te zijn! Van Aziatische lampionnen tot  vleesetende planten bij de Urban Jungle Burger Bar, het was precies zoals we gehoopt hadden!”

Prints in Paris in het Van Gogh Museum

“Voor de opening van de tentoonstelling ‘Prints in Paris’ mochten wij het Van Gogh Museum voor één avond terugbrengen in de tijd. Naar het jaar 1900, de tijd dat de prenten van de tentoonstelling in de straten van Parijs hingen. Samen met Select Catering hebben we een sfeer neergezet waarbij de bezoekers zich even in de tijd waarin deze kunstenaars leefden waanden.”

“Voor inspiratie hoefden we niet ver te zoeken! De kleurige werken van bijvoorbeeld Pierre Bonnard, Jules Chéret, Theophile-Alexandre Steinlen en Henri de Toulouse-Lautrec waren de perfecte inspiratiebron voor het event. In de tijd van 1900 werden er veel pastelkleuren gebruikt in de printen. Onze bloembinder Ruud kon daar wel wat mee! Hij maakte prachtige boeketten op sokkels. Door die boeketten in combinatie met de Franse bar, klapstoelen en tafels, de ouderwetse lantarenpalen en de Franse hapjes van Select Catering, kwam het Parijs van 1900 echt tot leven!”

Inspiration Days

“Dit jaar hebben we een event kunnen realiseren waar we al meerdere jaren naar uitkeken: de Inspiration Days. In samenwerking met Héman hebben we in april dit jaar onze gezamenlijke loods in Mijdrecht omgebouwd tot Nederlands grootste showroom voor eventtrends. Dat de trends in evenementenland razendsnel veranderen, dat merken wij als geen ander. Ieder evenement moet zo vernieuwend en innoverend mogelijk te zijn. Maar hoe zorg je daar iedere keer weer voor?”

“Met de Inspiration Days willen we onze relaties inspireren met alle nieuwe eventtrends die ons zijn opgevallen! Via speciale looproutes werden de bezoekers langs verschillende thema’s geleid. Om je trouwlocatie aan te kleden tot een BBQ feest. Het decoratieteam heeft alles tot in de puntjes verzorgd.

Het voelt misschien een beetje gek om de ‘achterdeuren’ van je bedrijf open te zetten. Toch vinden we de transparantie die het uitstraalt naar onze relaties belangrijker. Gelukkig hebben we heel veel positieve geluiden gekregen, en daarvoor doen we het! We zijn momenteel alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie die in 2018 in de week vanaf 12 maart zal plaatsvinden!”

Pop-up BierFabriek

“In samenwerking met Héman hebben we dit jaar de tweede editie van de pop-up BierFabriek gebouwd bij de Horecava. De BierFabriek is een horecaconcept waar café, restaurant en brouwerij samenkomen. Centraal in het restaurant staat een volledig functionerende brouwerij. Daaromheen is plek voor maar liefst 200 gasten, die allemaal kunnen genieten van een speciaal biertje of een Frans boerderijkippetje van het spit.”

“We kregen de opdracht om het pop-up restaurant een industriële look and feel te geven. Met een gevel van 80 meter in de stijl van een oud fabrieksgebouw moest dat wel goed komen! Wij wilden de bezoekers van de Horecava even laten vergeten dat ze op de beurs stonden, en ze meenemen naar een gezellige  bruine kroeg. De ongepelde pinda’s op tafel, biervaten en -kisten maakten dat je een biertje hier niet wilde afslaan.

Intussen zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de BierFabriek 2018. Dit wordt de derde en helaas ook de laatste editie van het pop-up restaurant. In 2019 komen we weer met een verassend nieuw concept!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.