Discover the finest spaces
Delen

De laatste stylingtrends voor jouw event!

Sfeer is net als een mooie locatie heel belangrijk voor een geslaagd evenement. De locatie en het event komen het beste tot hun recht met de perfecte ambiance. Geef je creativiteit de ruimte bij de aankleding, adviseert Richard Verhoef, directeur van BloemBloem.

BloemBloem verhuurt luxe meubilair en decoraties voor grote en kleinere evenementen op topniveau. Toplocaties krijgen een passende aankleding vanuit een creatief concept. De mooiste creaties met bloemen en planten uit eigen bloembinderij, het juiste meubilair en eigenwijze accessoires maken ieder evenement onvergetelijk. Door de ruime keuze in materialen en sferen sluit de inrichting perfect aan op de boodschap van het evenement.

Creatieve oplossingen

Verhoef adviseert om je bij de aankleding van een locatie niet te laten beperken door een budget, maar de ruimte te geven aan creativiteit. “De sfeer is net zo belangrijk als lekker eten, het gaat erom dat de gasten zich thuis voelen. Ook met een klein budget zijn er legio aan mogelijkheden om de juiste sfeer te creëren. Er zijn vaak heel goede budgettaire oplossingen te vinden, waardoor meer haalbaar is dan je in eerste instantie zou denken. Zo werken we steeds vaker met duurzame zijden decoraties. Hiermee creëren onze arrangeurs de mooiste decoraties, die niet onderhevig zijn aan weersinvloeden en onderhoud tijdens het evenement. Daar wordt je evenement ook meteen een stuk duurzamer van!”

BloemBloem ziet de volgende drie stylingtrends voor de locatie van je event:

1. Thematiseren mag weer

Bloembloem thema klein

“Evenementen krijgen steeds vaker een thema, dat op locatie tot in de kleinste details wordt doorgevoerd. Netwerkborrels worden foodtruckfestivals en beursvloeren veranderen in complete decors. Van een ouderwets biercafé tot een vintage kapperszaakje. Denk ook aan de aankleding van het buffet, afgestemd op de gerechten. Van een hamburgerstand tot een saté-lounge.”

2. Folklore met vintage props

Foto 2 Folklore met vintage props

“Oude materialen in een modern jasje zijn helemaal hot. Uitbundig, met pasteltinten en originele combinaties. Naast zijden decoraties kunnen we de gewenste sfeer of thema creëren door te werken met vintage props. Met de sfeer van toen en de kleuren van nu. Een havendecortje uit de jaren ’30 is niet compleet zonder grote houten wijnvaten, theekisten en reclameborden uit die tijd.”

3. Warm en natuurlijk

foto 3 Naturlijk en warm

“Warme en natuurlijke materialen passen goed bij de trend van vintage materialen. Denk aan verschillende houtsoorten en warme materialen als leer en bont. In combinatie met koudere materialen als ijzer en staal geeft dat een heel fraai contrast.”

 

[Foto’s: BloemBloem]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.