Discover the finest spaces
Delen

5 Najaars stylingtrends voor jouw event

Het najaar: de dagen worden korter en de nachten donkerder. En dat is terug te zien in de styling van je event: de kleuren, de sfeerverlichting, bloemdecoraties en meubilair hebben een heel andere sfeer dan in de zomer. Om je te helpen om ook dit seizoen uit te pakken met de mooiste inrichtingen en decoraties, verdiepten de experts van BloemBloem zich in de nieuwste najaars stylingtrends. En het mooie is: ‘de trends zijn eenvoudig toepasbaar voor zowel kleine als grote evenementen!’

Sfeer en kleurtrend: Raw Autumn

Het najaar mag in de natuur dan een kleurrijk seizoen zijn, in 2017 zal de herfst niet bol staan van de uitbundige kleuren. Volgens de laatste trends zijn alle tinten grijs helemaal goed. Combineer grijstinten met een diepe kleurvariatie van blauw en groen. Voeg er een touch of pink aan toe en het kleurenpallet voor jouw event is compleet. De vintage look blijft dit najaar nog even, in combinatie met natuurlijke materialen. Donkere houttinten en metalen geven jouw design een rauwe look.

Verlichtingstrend: Light it up

Als het buiten donker wordt, brengt licht sfeer op jouw event. Dat licht mag best gedoseerd zijn, hierdoor creëer je intimiteit. Varieer met verschillende windlichten en lichtbronnen. Dit kan je doen door een aantal staande lampen met verschillende hoogtes en vormen te groeperen. Er mag ook creatief worden omgegaan met het ophangen van lichtjes, zoals met een prikkabel. Een leuke variatie is om deze eens te decoreren met lampionnen en metalen armaturen. Er zijn ook veel mogelijkheden hiervoor met elektrische verlichting en LED; veiligheid voor alles!

Interieurtrend: Industrial loft

De industriële look is ook dit najaar nog een trend. Sterker nog: de gedempte donkere kleuren van het seizoen passen hier uitstekend bij. Grove metalen en diepe houttinten combineer je en verrijk je met kleine kleurrijke decoraties. Zet ook eens een niet alledaags element neer, zoals een grote houten kist, of een oud wagenwiel. Wees creatief en maak de rekwisieten onderdeel van een evenement. Creëer een selfie wall waarin je een visitekaartje kan achterlaten; plaats krijtborden met een bewegwijzering tussen de decoraties; of presenteer het fingerfood op stapels autobanden, in plaats van een buffet. Een creatieve omgeving draagt bij aan een gemoedelijke sfeer en nodigt de gasten uit om ergens over te praten!

Bloemdecoratietrend: Just a touch of colour

De grijze kleuren en het overdadige groen krijgen dit najaar een opvallende toevoeging. Met name poeder roze, oudroze en roodbruine herfsttinten zullen we veelvuldig gaan zien. Deze trend zien we terug in bloemdecoraties, tafelaankleding en eye-catchers in de aankleding. Het omhulsel van het bloemwerk mag ook écht iets bijzonders zijn. Niet alleen vazen, maar ook hangend in manden, of verwerkt in aparte flesjes en potten. Om locaties te voorzien van vaste trendy decoraties, is het ook een uitstekende optie om te gaan voor artificial bloemwerk. Wij hebben hoge kwaliteit materialen, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Het bespaart natuurlijk veel onderhoud, én het is erg goed voor het mileu!

Tabletop trend: Bohemian blend

Najaars stylingtrends

Op tafel mag alles uitbundig! We noemen deze stylingtrend ook wel ‘bohemian’. Het mooie van deze tabletop trend is dat het toepasbaar is in zowel grote als kleine ruimtes. Neem een tafel van een natuurlijk materiaal; denk aan verschillende houtsoorten. Kleed de tafel aan met veel decoraties, zoals lichtjes in verschillende hoogtes en kleuren, maar ook bloemen maken een groot deel uit van de sfeer op tafel. Kies daarvoor meerdere vaasjes die zeker niet alledaags zijn. Ze mogen verschillen in vorm en hoogte; het resultaat daarvan is vaak betoverend en bijna sprookjesachtig. Het servies op tafel mag natuurlijk niet onder doen voor de uitbundige tafeldecoraties. Kies voor een opvallend servies met een bijpassend bestek. De kleur, vorm en structuur van een bord geven een extra dimensie aan het gerecht. Durf te thematiseren en verras je gasten!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.