Postillion Hotel & Convention Centre Den Haag

Inspirerende ontmoetingen in de Hofstad

Postillion Hotels timmert al enige tijd flink aan de weg. De oplettende locatie liefhebber valt het op dat overal gloednieuwe vestigingen de grond uit schieten. Postillion Hotel & Convention Centre Den Haag is daarmee de achtste locatie in lijn en het laatste hotel waarmee het concern een kwartet aan locaties in alle vier de grote steden compleet maakt. Met het nieuwe Hotel & Convention Centre is Postillion bezig met het versterken van haar marktpositie op de internationale congresmarkt. Greater Venues neemt je mee voor een kijkje bij de ontwikkelingen van deze nieuwe locatie in de Hofstad. 

Direct naast station Den Haag Holland Spoor torent het nieuwe Postillion hotel imposant boven je uit. Daar waar vroeger karren van PTT door het gebouw rolden, stap je nu binnen in een gloednieuw en modern ogend gebouw. Enkel het industriële karakter in bepaalde details en de oude goederenliften doen denken aan de historie van het pand. Begin dit jaar opende het nieuwe Meeting Centre met zestien (vergader)zalen, waarvan een deel flexibel is. En een grote zaal waar ruimte is voor 100 personen. Dankzij de komst van de nieuwe vestiging in Den Haag heeft Postillion Hotels locaties in de vier grote Nederlandse steden: Amsterdam, Utrecht (Bunnik), Rotterdam en Den Haag. De locatie in de Hofstad profileert zich daarbij als bestemming voor (inter)nationale meetings en congressen. Den Haag stond als politiek hoofdstad lange tijd op de wishlist van het hotelconcern.

Meeting en Convention Centre

In maart 2022 openden de deuren van het Meeting Centre van Postillion Hotel & Convention Centre Den Haag. Met 2.000 m2 in de HSK Offices is dit een enorme oppervlakte aan ruimte voor meetings en events. Dankzij een congrescapaciteit van 1.400 personen plenair, heeft Postillion de intentie om in de laatste fase hotelkamers toe te voegen aan de vestiging. Wat de mogelijkheid tot meerdaagse events alleen maar groter maakt. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van het hotel zelf en breidt Postillion het Convention Centre verder uit. Hierdoor ligt er in de toekomst dus een oppervlakte van 6.500 m2 klaar voor meetings, congressen, borrels en andere zakelijke bijeenkomsten.  

De zestien vergaderzalen zijn deels flexibel en van alle gemakken voorzien. Strak afgewerkt, met comfortabel meubilair en veel daglicht. Ze werken via het plug & play concept. Alle apparatuur is zo ingesteld dat jij alleen maar jouw eigen laptop hoeft in te pluggen. Gemakkelijker kan het niet! Binnen enkele minuten kunnen jullie van start met een kick-off of presentatie. Vergeet daarbij af en toe niet van het spectaculaire uitzicht over de Hofstad te genieten. Dankzij de hoogte waarop de vergaderzalen liggen en de grote ramen, kun je tot ver over de stad uitkijken. Uiteraard zorgen de medewerkers van Postillion dat de zaal klaar staat voor jouw event, iedereen van de gewenste catering is voorzien en dat het aan service niets ontbreekt. 

Brain Breaks

Stop de brainstorms, de presentatie of workshop en geef jezelf en jouw gasten een kleine pauze tussen de meetings door. De Brain Breaks zijn prikkelende energizers, die een boost geven aan iedereen die een kleine dip heeft. Laat jezelf bijvoorbeeld helemaal gaan bij de Brass Break, waarbij iedereen elkaar met een instrument wakker schudt. Toch meer op zoek naar je innerlijke rust? Kies dan voor een Yoga Break. Met tien minuten meditatie word je bewust van jouw eigen ademhaling en gedachten. Je komt helemaal tot rust.

De chefs van Postillion Hotel & Convention Centre Den Haag bereiden ondertussen verschillende gezonde hapjes en drankjes, boordevol langzame suikers. Op die manier bespreek je na de Brain Break onder het genot van wat te eten en te drinken met elkaar wat jullie hebben ervaren. Dit Brainfood verhoogt de concentratie, zorgt voor evenwichtige op- en afname van energie, is rijk aan gezonde voedingsstoffen en biedt de perfecte balans tussen energizers en een maaltijd. 

Maximaal 900 seconden. Dat is de tijd die Postillion zichzelf geeft om jou uit de brand te helpen tijdens een bijeenkomst. Als je een evenement organiseert bij Postillion, krijg je er automatisch de garantie bij dat het bevlogen team binnen een kwartier jouw probleem weet op te lossen. Je bent namelijk niet de eerste die koffie over een laptop heen gooit, of een belangrijk snoertje bent vergeten. Geen stress. “Use us, we love it” is niet voor niets het motto wat reflecteert hoe de vriendelijke receptioniste alle gasten persoonlijk verwelkomt. Die uitdaging en het motto zijn een letterlijke vertaling van de grenzeloosheid waar Postillion voor staat, die weer doorwerkt in haar gastvrijheid. 

Diversiteit

Met zestien vergaderzalen, 33 subzalen, een beursvloer en 190 toekomstige hotelkamers is Postillion Hotel & Convention Centre Den Haag ontzettend divers. Je hebt hier echt alles onder één dak. Dat is wel zo praktisch. Jouw gasten vanuit binnen- en buitenland staan daarnaast binnen een mum van tijd op de vloer of in een meetingroom. Het hotel ligt naast een station en biedt diverse parkeergarages in de nabije omgeving. De actieve bezoeker pakt – bij mooi én slecht weer – de (OV)fiets vanuit de stad of Den Haag centraal station. Na een dag vol meetings en bijeenkomsten stap je in de tram naar Scheveningen om daar de ondergaande zon in het water te zien zakken en nog even met de voeten in het zand een drankje te drinken en te proosten op een geslaagd evenement. 

De uitbreiding naar Den Haag past bij de ambities van het hotelconcern om de internationale zakenreiziger optimaal te bedienen. Dankzij haar kennis- en evenementen infrastructuur is Den Haag dé thuisbasis van vele unieke en uitmuntende evenementenlocaties. De regeringshoofdstad van ons land is daarnaast één van de groenste, meest compacte en meest diverse steden in de wereld. Omgeven door duinen, bollenvelden en de zee, is ze dé locatie voor jouw volgende (meerdaagse) evenement. Met de opening van Postillion Hotel & Convention Centre Den Haag komt hier ook een gloednieuw congrescentrum van wereldklasse bij. Kortom, een fantastische locatie in het kloppend hart van Den Haag, een prachtig pand, ideale bereikbaarheid, enorme diversiteit, flexibiliteit en grenzeloze gastvrijheid. Tel daar de 190 hotelkamers bij op die begin 2024 hun deuren zullen openen onder hetzelfde dak als het Convention Centre, en je hebt er een toonaangevende internationale conferentie locatie in Den Haag bij.