Discover the finest spaces
Delen

Acht locaties waar we naar uitkijken in 2022

Ook dit jaar staan er weer een hoop interessante locatie openingen en heropeningen op de planning. Op de redactie houden we dat natuurlijk scherp in de gaten. Naar het moment dat de onderstaande acht musea, evenementenlocaties en hotels de deuren openen, kijken we in het bijzonder uit. Waar organiseer jij het event van het jaar?

DE KOEPEL, HAARLEM

Sinds 2020 wordt de iconische Koepelgevangenis in Haarlem gerenoveerd en herontwikkeld tot winkelruimte, horeca, studio, museum, het kantoor van werkplekaanbieder en techcampus CupolaXS, en bioscoop de FilmKoepel. Een bijzondere en bruisende ontmoetingsplek dus, waar wij graag een kijkje willen nemen! Gelukkig gaat De Koepel begin dit jaar open. Meetings en events kun je straks zowel in één of meerdere van de zes bioscoopzalen van de FilmKoepel organiseren of bij werkplekaanbieder CupolaXS. Hier zijn zeven vergader- en eventruimten te huur, onder andere in een voormalige cel! 

ENTREEGEBOUW FORTEILAND PAMPUS

Het unieke kunstmatig aangelegde eiland Pampus in het IJmeer is sinds anderhalf jaar bezig met een grootscheeps duurzaamheidsplan. Als alles volgens planning verloopt moet het eiland dit jaar volledig zelfvoorzienend en fossielvrij zijn. Onderdeel van dit plan is een compleet nieuw en circulair entreegebouw met onder andere horeca, een souvenirwinkel en verschillende ruimten voor events tot zo’n 400 personen. Daarnaast wordt een loods op het terrein gerenoveerd zodat daar onder andere events tot 150 personen georganiseerd kunnen worden. Het entreegebouw is ontworpen door Paul de Ruiter Architects en komt deels verzonken in de grond te liggen. Hierdoor warmt het gebouw minder op door de zon en raakt het ook minder warmte kwijt in de winter. Verder krijgt het een gevel van glas dat een prachtig uitzicht biedt op het eiland.

PALEIS HET LOO, APELDOORN

Aan de grootscheepse verbouwing van Paleis het Loo in Apeldoorn die in 2018 startte, komt dit jaar nu echt een einde. Dit zou eigenlijk eind 2021 al gebeuren maar er blijkt nog wat meer tijd nodig te zijn om de puntjes op de i te zetten. Onder de vijver is een nieuwe foyer gemaakt waar zo’n 700 mensen ontvangen kunnen worden. Bijzonder is de glazen ondergrond op de binnenplaats waarover een laagje water loopt, dit is namelijk tegelijkertijd het dakraam van de foyer. De tuinen en stallen zijn het afgelopen jaar al wel open gegaan.

NEO KVL HOTEL, OISTERWIJK

Op het terrein van voormalige leerfabrikant Koninklijke Verenigde Leder (KVL), in het Brabantse Oisterwijk, opent deze lente het NEO KVL Hotel van de Turkse hotelformule Tasigo. Het U-gebouw op het terrein wordt al meer dan een jaar flink verbouwd en heeft straks 68 hotelkamers, een atrium, rooftopbar, beautycentrum, verschillende vergader- en eventruimten en een restaurant. Een plek om in de gaten te houden dus! Het voormalige fabriekscomplex met verschillende gebouwen moet een bruisende hub worden met allerlei bedrijven, winkels en horeca en waar je ook kunt wonen.

FLORIADE, ALMERE

De bekende wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade vindt dit jaar van 14 april tot 9 oktober plaats in Almere. Al jaren wordt hier gebouwd en gewerkt om de vorige expo, tien jaar geleden, te overtreffen. Een unieke plek dus voor meetings en events! Of, zoals ze zelf zeggen, een bijzondere plek om zaken te doen in het groen. In het speciaal aangelegde Floriade-park liggen drie locaties waar je allerlei soorten events kunt organiseren.

Het Congrespaviljoen is ideaal voor grote congressen bijvoorbeeld. Hier kunnen maximaal 600 gasten terecht in de grote plenaire zaal en er is ook een ruime ontvangstruimte. In de voor de Floriade gebouwde toren Flores kun je gebruik maken van verschillende vergaderzalen en heb je een geweldig uitzicht over het park. Dit gebouw wordt na de expositie omgebouwd tot woontoren. Verder zijn er in het Food Forum Paviljoen – waar je kan ervaren hoe het is om te leven onder zeeniveau – twee eventzalen voor maximaal 54 personen. Een wandeling over de expo met gids of een lunch of diner bij een van de restaurant op het terrein zijn bovendien interessante opties om een event mee te verrijken! Op 4 januari gingen de laatste 100 dagen tot de start van Floriade Expo 2022 in.

STAR LODGE HOTEL UTRECHT

Nog een monumentale gevangenis die een nieuwe bestemming krijgt! In de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht komt dit jaar onder andere een nieuwe vestiging van Star Lodge Hotels. Op dit moment worden de oude cellen verbouwd tot hotelkamers die je straks kunt boeken. Ook kun je hier binnenkort terecht voor congressen, presentaties en andere soorten zakelijke events. Het bijzondere pand komt uit 1865 en wordt, naast het nieuwe hotel, ook gevuld met woningen, horeca en werkplekken.

POSTILLION HOTEL & CONVENTION CENTRE DEN HAAG

Het Postillion Meeting Centre naast station Den Haag Hollands Spoor breidt begin dit jaar flink uit. Er komen dertien zalen van verschillende formaten en een aantal foyers bij. Hier hoort natuurlijk ook een andere naam bij: het Postillion Hotel & Convention Centre. Dat hotel is er nog niet, maar wordt uiteindelijk in de laatste fase van dit project toegevoegd. Het totale Convention Centre, waarin het Meeting Centre opgaat, wordt 6.500 vierkante meter. Ook opvallend: de Grote Zaal is maar liefst zeven meter hoog.

MICROLAB, ROTTERDAM

Op een fantastische plek, bovenin het Rotterdam Building, opende werkplekaanbieder Microlab deze zomer zijn tweede vestiging. De bovenste zes verdiepingen worden gefaseerd gerenoveerd waardoor alles deze zomer helemaal klaar moet zijn. Naast kantoren en flexplekken huren, kun je hier ook events organiseren tot ongeveer tweehonderd personen. Een van de paradepaardjes wordt de skybar met dakterras op de veertiende verdieping. Daarnaast zijn er nog twee dakterrassen en verschillende meeting- en eventruimten voor twee tot honderd personen.

Meer gloednieuwe locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer gloednieuwe en inspirerende locaties te vinden in ons land. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere bijzondere locaties!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.