Discover the finest spaces
Delen

Preview: State-of-the-art Trainingscentrum KNVB Campus

In de bossen van Zeist wordt momenteel druk gebouwd aan het nieuwe trainingscomplex van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, de KNVB Campus. Naast state-of-the-art voetbalvelden en trainingsfaciliteiten verrijst op het terrein ook een gloednieuw trainingscentrum, dat wordt ontwikkeld en geëxploiteerd in samenwerking met Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum. De locatie moet per 1 september 2016 openen voor zakelijke partijen. GreaterVenues kreeg een unieke sneak preview in het nieuwe vergader- en trainingscentrum.

[video width="500" height="310" src="http://www.greatervenues.com/wp-content/uploads/2016/05/KNVB-Campus-moodfilm.mp4" /]

Multi-functionele ruimtes

De KNVB Campus ligt al vijftig jaar op een groot terrein in Zeist, met vele trainingsvelden en uitgebreide faciliteiten is dit de plek waar de nationale selecties trainen en geblesseerde spelers revalideren, maar ook waar trainers worden opgeleid, scheidsrechters werken aan de arbitrage en waar bestuurders elkaar ontmoeten. Maar na vijftig jaar was de locatie flink verouderd, vertelt KNVB-voorzitter Michael van Praag. “De vergaderzalen waren in die vijftig jaar nooit vernieuwd, mijn vader heeft zelfs nog onder het schrootjesplafond vergaderd. Het was heel deprimerend, dus er was dringend behoefte aan betere faciliteiten voor vergaderingen en conferenties.”

Achter het Bondsbureau wordt momenteel het nieuwe Trainingscentrum gebouwd, met plek voor vergaderruimtes en multi-functionele ruimtes voor evenementen. Hans van Pelt is als directeur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum nauw betrokken bij de inrichting en leidt ons rond in de nieuwbouw, tussen de steigers en bouwmaterialen.

KNVB Campus

KNVB Campus 2

Impressie knvb2-2

Ruimtelijk

De nieuwbouw bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond ligt de ontvangstruimte – een multi-inzetbare ruimte die ook geschikt is voor events tot 200 personen. De styling is ruimtelijk en transparant, met een grote glasgevel met uitzicht op de bossen en trainingsvelden. “Het is geen klassieke receptie, maar de ontvangstruimte van de voetbalbond. Een ontmoetingsplaats waar de elftallen rusten en lunchen. Aan de wand is een grote video wall, waarop wedstrijden worden vertoond, maar waar je ook presentaties op kunt houden.” Aan de andere kant is een grote tribune gebouwd, die fungeert als trap naar de eerste etage, maar ook als tribune bij presentaties.

150922 ap 4 bijlage 8 - Bijlage 3 gevel 2

KNVB Campus 3

Impressie knvb1

Inhoudelijk programma

Beneden voel je de ‘Oranjebeleving’, boven is ruimte voor vergaderzalen en voor een inhoudelijk programma.  Hier ligt de Bestuurskamer, een mooie vergaderruimte met een glasgevel, en nog meer vergaderzalen. Toch zal je hier nooit het gevoel hebben in een vergadercentrum te zijn, vertelt Van Pelt. “Het Trainingscentrum zit aan het Bondsbureau van de KNVB vast, en maakt dus echt onderdeel uit van de voetbalbond. Door de hele locatie komt daarom de Oranjebeleving terug. Je vergadert hier niet in een zaal die overal kan staan; je realiseert je dat je bij de KNVB bent, in de bossen van Zeist. Door de ramen zie je de Oranjeselectie trainen, je hoort het scheidsrechtersfluitje en je ziet Michael van Praag langs lopen.”

Spelershotel

Op de plek van het oude spelershotel komt een nieuw kunstgrasveld, waarop alle moderne apparatuur aanwezig is om analyses te maken. Hoe de spelers bewegen, hoeveel meter ze afleggen, alles wordt gemeten, om zo de kwaliteit van het Nederlandse voetbal te verbeteren. In eerste instantie was het plan om op deze plek een gloednieuw vier- tot vijfsterrenhotel neer te zetten, waarin ook de Oranjeselectie voortaan zal slapen. Maar dat bleek niet haalbaar – en niet nodig, aangezien Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum naast de deur ligt. Tussen het terrein van Woudschoten en de KNVB Campus wordt een pad aangelegd, zodat de sporters – en andere bezoekers van het Trainingscentrum – binnendoor naar het hotel kunnen lopen.

130909 schets terrein

Top van Europa 

In de nieuwe plannen moet ‘Zeist’ weer één van de mooiste trainingscomplexen van Europa worden. Michael van Praag: “De KNVB Campus moet straks weer tot de top van Europa horen qua opleidingscentrum en faciliteiten. Ik heb vele bondscomplexen gezien in allerlei landen, en ik heb ze gezien die groter zijn, ik heb ze gezien waar je gouden kranen hebt, maar wij gaan het op zijn Nederlands doen.”

De verbouwing op de KNVB Campus moet in augustus klaar zijn, zodat er nog een maand kan worden proef gedraaid. Per september is het Trainingscentrum open voor zakelijke partijen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.