Discover the finest spaces
Delen

5 topsportlocaties voor events vol sportieve energie

Op jouw meeting of event wil je de perfecte setting creëren voor optimale resultaten. Deelnemers aan een vergadering of training wil je zo scherp mogelijk om tafel hebben, sprekers topfit op het podium, en uiteraard wordt ook van jou verwacht dat je de lat telkens hoger legt. Welke setting is daarvoor nou meer geschikt dan een locatie die is ontworpen om talenten te ontwikkelen en topprestaties neer te zetten? In dit artikel bezoeken we vijf sportlocaties voor events op topniveau!

OMNISPORT

De zoemende banden van baanwielrenners, de roffelende spikes van de atleten en het enthousiaste gejuich van het publiek als er weer een topprestatie is geleverd: Omnisport Apeldoorn is een multifunctionele evenementenlocatie die topsport ademt. Door zijn A-status is Omnisport de enige locatie in Nederland waar Europese en wereldkampioenschappen mogen worden gehouden. De indrukwekkende Wieler- en Atletiekhal heeft 5.000 zitplaatsen op de tribune, zodat ook grote muziekevenementen hier terecht kunnen. Omnisport beschikt over diverse ruimtes, zodat de locatie erg geschikt is voor meetings, beurzen, congressen en bedrijfsfeesten. Maar kleinschaliger kan natuurlijk ook: wat denk je van een fietsclinic op de wielerbaan?

SPARTA STADION

Als één locatie een lange sporthistorie heeft, dan is het wel Sparta Stadion ‘Het Kasteel’. Het stadion van de oudste voetbalclub van Nederland is zo’n 25 keer per jaar een echt voetbalstadion; op de andere 340 dagen is het een geliefde evenementenlocatie. Het authentieke Kasteel uit 1916 heeft een modern interieur en stoere en stijlvolle business lounges. In het Sparta Stadion hebben niet alleen alle zalen uitzicht op het veld (waar regelmatig getraind wordt door de eerste teams); het is op afspraak ook mogelijk om je event op het gras te laten plaatsvinden of af te trappen op de middenstip!

KNVB CAMPUS

KNVB Campus is de ideale trainingslocatie voor de teams van morgen. Het trainingscentrum van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond beschikt over de nieuwste innovaties op sportgebied en is speciaal ingericht als ontwikkelcentrum waar topsportfocus, verbinding tussen teamleden en het optimaliseren van persoonlijke kracht het verschil maken. Het Trainingscentrum biedt plek voor grote en kleinere bijeenkomsten, met de ‘kleedkamer van Oranje’ en de bestuurskamer van de KNVB als hoogtepunt voor meetings met een topsportthematiek. Natuurlijk is ook op sportief gebied veel mogelijk, van voetbalclinic op het trainingsveld tot een vitaliteitscheck en van kookworkshop tot hardloopclinic. Deze topsportomgeving zorgt zeker voor topprestaties!

CIRCUIT ZANDVOORT

Circuit Zandvoort heeft jaarlijks een gevarieerde kalender vol spectaculaire topevenementen, zoals de Jumbo Racedagen en Historic Grand Prix. Het circuittraject wordt door veel coureurs geroemd vanwege de uitdagende bochten en de bijzondere accommodatie. Met het 4,3 kilometer lange GP-circuit, 25 pitboxen, 2 ruime paddocks, 15 VIP-Lounges, 3 parkeerterreinen en de 600m2-grote Paddock Club in de Tarzanbocht is Circuit Zandvoort – met haar rijke historie – een enorm veelzijdige evenementenlocatie in de duinen aan de Noordzee. Daarnaast biedt Circuit Zandvoort met Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club meerdere bijzondere locaties voor een diner, event, meeting en productpresentatie.

JOHAN CRUYFF ARENA

Vrijwel iedereen kent Johan Cruyff ArenA als het grootste voetbalstadion van Nederland. Buiten de wedstrijddagen is het stadion een van de grootste congreslocaties in Amsterdam, met ontzettend veel mogelijkheden voor events: van bedrijfspresentaties tot diners en feesten. Het veld zelf is voorbehouden aan wedstrijden en concerten. Maar een korte periode per jaar, na de laatste competitiewedstrijd en voor het concertseizoen begint, is de ‘heilige mat’ beschikbaar voor events. In 2019 is deze unieke mogelijkheid van 13 t/m 22 mei! Wie snel is kan hier nog terecht met bedrijfsvoetbaltoernooi, clinic, diner op de middenstip of zelfs een congres op de mat.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.