Discover the finest spaces
Delen

Wie is de Slimste Event Professional?

Wie neemt dit jaar de beker mee naar huis?

Als event professional ben jij op de hoogte van alle trends. Je volgt alle ontwikkelingen op cateringgebied, je kent alle nieuwste locaties en daarbij weet je alles van evenementenbeveiliging, juridische zaken en verzekeringen. Komende week krijg je de kans om het op te nemen tegen je vakbroeders en -zusters in de strijd om de titel ‘Slimste Event Professional’.

[button colour=”accent” type=”slightlyroundedarrow” size=”large” link=”http://5693a620c7a31.momice.events/” target=”_blank”]Meld je hier aan voor het event De Slimste Event Professional[/button]

Tijdens het event, op 7 maart in Fort Voordorp, wordt de kennis van de Nederlandse eventprofessionals getest op gebied van catering, veiligheid, verzekeringen, juridische zaken, en natuurlijk locaties. Doel van de quiz is om op spannende en competitieve manier kennis te bieden. Op deze manier worden deelnemers ook actief betrokken bij op het oog saaie onderwerpen als juridische kwesties. Organisator Dirk Prijs: “Normaal gesproken is het moeilijk om het publiek bij dat soort onderwerpen betrokken te krijgen en interactie met  ze aan te gaan.”

De kennisquiz werd in 2015 voor het eerst georganiseerd door Taller Events voor leden van Het Genootschap voor Eventmanagers, G14, Platform Museum Locaties, Freelance Event Professionals en Theater Locaties Nederland. Lennart Peeperkorn van D&B Eventmarketing ging er toen met de eerste prijs vandoor. Het leverde hem een boel reacties op, veel felicitaties en natuurlijk een mooie beker – die nog altijd op zijn kantoor staat. Op 7 maart 2016 mag hij zijn titel verdedigen in Fort Voordorp.

“Vorig jaar had ik van tevoren niet het idee dat ik zou winnen, vertelt Lennart. “Maar dit jaar verwacht ik natuurlijk wel iets van mezelf. En collega’s uit het vak ook, die zullen wel kijken wat ik dit jaar doe.”

Ga je in die wetenschap beter voorbereiden op de quiz?

“Het moeilijke is dat er niet direct één onderwerp is dat je kan voorbereiden. Vorig jaar werd veel naar algemene kennis gevraagd, maar het is niet dat ik mijn oude studieboeken uit de kast heb gehaald. Ik heb natuurlijk wel vast nagedacht over welke onderwerpen je dit jaar vragen kan verwachten, ik neem aan dat er net als vorig jaar vragen zijn over actuele thema’s. Vorig jaar had ik het geluk dat ik me net goed had verdiept in de WKR.”

Over wel onderwerp verwacht je in ieder geval vragen?

“Het enige onderwerp dat ik zo snel kan verzinnen is de wetgeving voor freelancers, die per 1 mei gaat veranderen. Daarvan heb ik wel nog even snel nagelezen hoe het ook weer zit.”

Welke tip heb je voor nieuwe deelnemers?

“De beste tip die ik kan geven is: lees de vakpers om te weten wat er speelt en probeer te anticiperen welke vragen je kan verwachten.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.