Discover the finest spaces
Delen

Honderd eventprofessionals strijden om titel ‘De Slimste’

Wat is Swill, hoe bereken je de return of investment en wat betekent MICE? En welke locatie is dit?

Oude magazijn 1

De deelnemers aan De Slimste Eventprofessional bleken er nog best wat moeite mee te hebben om die vragen te beantwoorden.

Zes groepen

De wedstrijd, georganiseerd door het Genootschap voor Eventmanagers, vond donderdagmiddag plaats in het Event & Convention Center Leiden. Honderd deelnemers, verdeeld over zes groepen namen het tegen elkaar op met vragen in de categorieën verzekeringen, juridisch, catering en locaties.

De opdrachtgevers van het Genootschap van Eventmanagers, de leden van de Platform Museum Locaties, de zzp’ers van de Freelance Event Professionals, de jonge honden van de G14, de bureaus van IDEA en de suppliers streden voor de eer van het vak en individueel om de titel De Slimste.

“Bij vragen over juridische kwesties en verzekeringen altijd van het ernstigste scenario uitgaan. Je bent nooit volledig verzekerd en je bent altijd aansprakelijk.”

Uit het vak van de suppliers namen René Halfsens van Van As Advocaten, Michiel Bredius van Klap Verzekeringen, Robin van der Schuyt van Van der Linde Catering + Evenementen en Ronnie Witjes namens High Profile Locaties plaats achter de tafel als specialist, om de nodige toelichting en duiding te geven bij de antwoorden.

Discussie

Vragen over de WKR (‘welke onderdelen van een bedrijfsuitje vallen binnen het forfait: zowel de hapjes, drankjes als de artiest, de drankjes en de artiest, of alleen de artiest?’), juridische aansprakelijkheid (Kan de organisator van een evenement zijn aansprakelijkheid beperken via een bord bij de ingang?) en over evenementenverzekeringen riepen de nodige discussie op.

Maar de meeste fouten werden gemaakt bij de op het oog ‘eenvoudige’ vragen. Zo berekende bijna de helft van het publiek de return of investment met de formule Inkomsten – kosten gedeeld door de inkomsten. Swill bleek geen ijsje dat je zelf mag samenstellen. Waarvoor staat de letter E ook weer in de afkorting MICE? Was het exhibitions, of toch events? En vinden we het loungy strandtent interieur op bovenstaande foto in Papa’s Beach House of in Het Oude Magazijn?

Lennart Peeperkorn van Dechesne & Boertje wist de meeste van de zestig vragen goed te beantwoorden, en mag zich het komende jaar de ‘Slimste Eventprofessional’ noemen. Ook hij had de meeste moeite met de algemene vragen; de categorieën als verzekeringen en juridisch was een kwestie van weten en gevoel. Zijn strategie? “Bij vragen over juridische kwesties en verzekeringen altijd van het ernstigste scenario uitgaan. Je bent nooit volledig verzekerd en je bent altijd aansprakelijk.”

De juiste antwoorden (volgens de specialisten):

Swill: voedselresten die gebruikt worden om biogas mee te produceren

Return of investment = Inkomsten – kosten gedeeld door de kosten

MICE: Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions

De locatie op de foto is Het Oude Magazijn in Amersfoort

[Foto’s: www.jordiwallenburg.nl]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.