Discover the finest spaces
Delen

Vergaderzalen in alle kleuren van de regenboog bij Gooise evenementenlocatie De Groene Afslag

Je laten inspireren en omringen door duurzame initiatieven, meubelen en gerechten? Dat kan bij de onlangs geopende evenementenlocatie en flexwerkplek De Groene Afslag pal naast de A1 in Laren. Alles wat je ziet en gebruikt in de negen vergader- en eventzalen heeft er een tweede leven gekregen, ook de catering is circulair en er worden allerlei eigen evenementen georganiseerd over duurzaamheid. 

De Groene Afslag zit in een pand met een roerige geschiedenis. Het deed namelijk jarenlang dienst als kazerne en werd later omgebouwd tot een asielzoekerscentrum. Toen dit centrum verdween, kwam het pand op de slooplijst te staan. Maar in plaats van de sloop werd het onder handen genomen door het team van De Groene Afslag en ontstond er een multifunctionele zaak waar mensen een ruimte kunnen huren om te werken, waar publiek toegankelijke events georganiseerd worden en waar je allerlei zalen kunt huren voor vergaderingen en evenementen.

De Groene Afslag, Laren
De Groene Zaal.

De Groene Afslag

Bij duurzaamheidsbolwerk De Groene Afslag kun je negen ruimten huren in alle kleuren van de regenboog en elk met een eigen karakter. Zo is er de Rode Zaal, wat vroeger een slaapzaal voor soldaten was en daarna de woning van twee asielzoekersfamilies. Opvallend zijn de grote ronde lampen met kwasten voor de akoestiek. De Grote Zaal/Astronautenzaal, waar zo’n 150 mensen kunnen zitten, heeft het ‘overview effect’ als thema. Dit overkomt astronauten als ze de aarde zien vanuit de ruimte en beseffen hoe kwetsbaar de planeet eigenlijk is. Vervolgens voelen ze een erge drang om de aarde te beschermen. In de Groene Zaal staat een enorme houten tafel die gemaakt is van een tweehonderd jaar oude beuk die volgens de evenementenlocatie uit de tuin van Prinses Beatrix komt.

Ook anders dan anders is de Vergulde Houtsnipzaal waarvan de vloer helemaal bezaaid is met houtsnippers. Voor eens een ander gevoel tijdens een vergadering of presentatie. De catering in alle zalen kan geregeld worden door het restaurant van De Groene Afslag, waar de tafels gemaakt zijn van deuren en de kunst van zwerfafval. Naast dit restaurant zit het Erfgooiers 2.0 Café dat puur is bedoeld voor besloten borrels en feesten en dat je exclusief kunt huren.

De Groene Afslag, Laren
De Mary Servaes Kamer.
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.