Discover the finest spaces
Delen

Brand New: Singer Laren opent het nieuwe theater

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk is het nieuwe Singer Laren echt open. De gloednieuwe theaterzaal, entreefoyer, en de beeldentuin zijn klaar voor het nieuwe theaterseizoen en voor zakelijke events. Op woensdag 6 september is de officiële opening van deze vrijwel geheel nieuwe locatie. Bekijk hier de foto’s!

De entreefoyer

De eerste opvallende vernieuwing van Singer Laren is de entreefoyer, die het nieuwe theater verbindt met het museum, de villa en de beeldentuin. Door een opvallende glazen gevel heeft deze foyer een transparante uitstraling gekregen. En dat is ook de bedoeling: om de blik van buitenaf al door het pand heen te trekken, naar de beeldentuin. Aan de kant van het museum en de villa is de oude bakstenen muur gebleven, zodat je duidelijk ziet waar het nieuwe begint en het oude gedeelte eindigt.

Singer Laren
Singer Laren

De theaterzaal

De grootste toevoeging op het gebied van mogelijkheden voor zakelijke events is de gloednieuwe theaterzaal. Deze ruimte is vrijwel in zijn geheel uit eikenhout opgetrokken, wat zorgt voor een hele bijzondere sfeer én voor een geweldige akoestiek. De zaal biedt plaats aan 400 stoelen.

Toch blijft er ook nog iets over om naar uit te kijken, en dat is de vernieuwde Beeldentuin, naar een ontwerp van landschapsarchitect Piet Oudolf. De schitterende binnentuin van Singer Laren pas in het najaar aangeplant, en zal pas echt in haar volle glorie te bewonderen zijn in het voorjaar van 2018. Wel is de tuin nu al in te zetten voor evenementen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.