Discover the finest spaces
Delen

Uitjesbureau komt met online Waterproeverij vanuit TOBACCO Theater

Een online pubquiz of borrel via Teams is leuk, maar misschien ben je inmiddels wel weer toe aan iets nieuws. Sinds kort heeft Uitjesbureau.nl een online versie ontwikkeld van hun Waterproeverij. Iedereen krijgt dan een box thuisgestuurd met vijf verschillende waters die je online, onder begeleiding van watersommelier Marielle Thiadens, gaat proeven. De proeverij wordt onder andere live gestreamed vanuit de Livestream Studios Amsterdam van evenementenlocatie TOBACCO Theater. “Deelnemers zijn niet alleen verrast over de hoeveelheid informatie over water, maar ook verbaasd door de duidelijke verschillen die je kunt proeven tussen de waters”, aldus Jur Elders van Uitjesbureau.nl. 

“In het najaar van 2020 kregen we van steeds meer bedrijven de vraag welke online activiteiten we nog meer hadden, naast onze verschillende online games, zoals escape game ‘Under Pressure’ en de ‘TV Quiz Show’. Op events en congressen organiseren en faciliteren we al ruim vijftien jaar de Waterproeverij als leerzame activiteit voor mensen die even iets anders willen dan de gebruikelijke zesde kop koffie of een borrel achteraf.  Veel werkgevers voelen zich daarnaast ook steeds minder comfortabel bij het organiseren van een proeverij waarbij het gaat om alcoholische drankjes. De vraag kwam dan ook steeds vaker langs of een waterproeverij ook online georganiseerd kon worden”, legt Jur uit. “En het wordt echt gewaardeerd, we krijgen vele enthousiaste reacties na afloop. Het leuke is dat de meeste mensen denken dat het enige verschil water met of zonder bubbels is. Rood of blauw en anders doe je er maar een extraatje bij voor de smaak. Maar dat is misschien wel de grootste horeca misvatting die er is. Water is er in alle soorten en natuurlijke smaken. De vijf internationale flessen met bron- en mineraalwater die je gaat proeven, verschillen ontzettend van elkaar. Bovendien vertelt Marielle van alles over wat de smaak van water bepaalt, hoe belangrijk water voor de gezondheid van mensen is en wat het verschil is tussen bron- en mineraalwater. Marielle wordt niet voor niets ingehuurd als raadgever voor Coca Cola, Spa, Evian en Chaudfontaine. Als werkgever geef je je personeel dus ook echt iets extra’s mee. Aan kennis, maar ook aan bewustwording van de functie die water heeft in ons leven.”

Waterproeverij

De online Waterproeverij van Uitjesbureau.nl wordt meestal in ruim een uur gestreamed vanuit hun eigen studio in Amsterdam-Noord, maar als het een onderdeel is van een groter event komt TOBACCO Theater om de hoek kijken. Deze evenementenlocatie heeft tien livestream studio’s waar grotere online en hybride events opgenomen en gestreamed kunnen worden, met bijvoorbeeld de Waterproeverij als programmaonderdeel. Uitjesbureau kan eventueel ook naar je bedrijf toekomen om de proeverij daar te komen streamen voor het personeel dat thuis aan het werk is. Jur: “Ook kunnen we lekkere hapjes of een mooie waterglas-set aan het pakket toevoegen”. Standaard bestaat de box uit de vijf verschillende waters, extra info over de waters en een quizformulier voor de waterquiz die onderdeel is van de waterproeverij.

De Waterproeverij wordt vaak georganiseerd in kleine sessies van zo’n tien tot twintig deelnemers tegelijk. Maar een grotere groep is ook mogelijk. “Hierdoor ontstaat er veel interactie. We merken dat mensen vaak al snel vragen voor Marielle hebben. Het is een keer wat anders en een leerzame en originele manier om met je collega’s samen te komen!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.