Discover the finest spaces
Delen

Start nieuwbouw vergaderpaviljoen St. Gerlach

De bouw van het nieuwe vergaderpaviljoen op landgoed Chateau St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul is begonnen. Afgelopen week werd door middel van 91 mortelschroefpalen van ruim 8 meter de fundering van het nieuwe St. Gerlach Paviljoen gelegd. Hiermee is de nieuwbouw van de multifunctionele vergader- en congreslocatie het St. Gerlach Paviljoen en de restauratie van de Kasteelhoeve definitief gestart.

Eigenaar van het landgoed, Camille Oostwegel Sr., is blij met deze nieuwe mijlpaal: “We gaan nu echt bouwen aan de droom die we al jarenlang hebben. Deze droom is de afgelopen tijd steeds meer gaan leven door de verbeeldingskracht van architecte Francine Houben van Mecanoo Architecten Delft.”

acam_gerlach_20140314_003

Vorig jaar werd het landgoed uitgebreid met de aanschaf van de naastgelegen Kasteelhoeve Broers, een oude mergelhoeve met binnenplaats. De Kasteelhoeve wordt gerenoveerd en achter het oude gebouw wordt een gloednieuw vergaderpaviljoen gebouwd, ontworpen door architecte Francine Houben.

Oostwegel Sr.: “Door de ontwikkelingen om het landgoed van Château St. Gerlach te completeren met het nog ontbrekende St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve, krijgt het landgoed een nog duurzamere beleving en extra mogelijkheden voor onze gasten.”

acam_gerlach_20140314_008

[Illustraties van het nieuwe vergaderpaviljoen | Mecanoo Architecten]

Mergelkelder

Tijdens de start van de zorgvuldige restauratie van de Kasteelhoeve is onder de schuur een oude mergelkelder met tongewelf ontdekt, daterend uit de periode van circa 1500.  De bouwstart met de realisatie van de indrukwekkende fundering en de vondst van een mergelkelder zijn in bewegend beeld vastgelegd en te zien in een videoblog. Deze videoblog maakt onderdeel uit van de blogpagina waarop ontwikkelingen over het bouwproject St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve te vinden zijn.

[box title=”Mijlpalen tot nu toe” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”1″]

31 mei 2013: Aankoop Kasteelhoeve van de parochie

5 februari 2014: Opdracht aan Francine Houben van Mecanoo Architecten Delft

1 september 2015: Eerste steenlegging

16 december 2015: Vondst zilveren munt tijdens archeologisch onderzoek Kasteelhoeve

28 januari 2016: Start restauratie kasteelhoeve en realisatie Paviljoen St. Gerlach[/box]

Najaar 2016 moet de renovatie en nieuwbouw klaar zijn en biedt Château St. Gerlach 7  nieuwe vergaderzalen met een maximum capaciteit van 500 personen zittend in 1 zaal.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.