Discover the finest spaces
Delen

Rutte bezoekt vergadering in Europa-Park

Een congres in de sfeer van heel Europa? Het Duitse Europa-Park is dan een veelzijdige locatie in het hart van het continent. Afgelopen week was Europa-Park dan ook het decor van een vergadering van de Duitse coalitiepartijen CDU en SPD, met als gespreksthema Europa. Onze eigen minister-president Mark Rutte schoof bij de vergadering aan als eregast. Europa-Park was met de 14 Europese themagebieden een geschikt locatie voor deze zogeheten Klausurtagen, want het park symboliseert op unieke wijze de eenheid van het continent.

Nederland vervult het eerste half jaar van 2016 het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en daarom was minister-president Rutte voor dit congres uitgenodigd. Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park sprak kort met Mark Rutte. Eerder benadrukte Roland Mack al het belang van een verenigd Europa. “Met 3.600 internationale medewerkers met verschillende achtergronden laten we dagelijks zien dat integratie functioneren kan.” Met de uitbreiding van het Europese themaconcept¬† – over enkele weken opent Europa-Park een 14e themagebied: Ierland – geeft het park een duidelijk ‘pro-Europa’-signaal af.

Europa-Park ligt tegen de grens van Frankrijk, vlakbij Straatsburg, en beschikt over 30 locaties voor meetings en events¬†in de thema’s van de verschillende Europese landen.

rutte europapark

Confertainment_Raum_Konferenzraum-St-Petersburg_Europa-Park-02a Confertainment_Raum_Biblioteca-Vasco-da-Gama_Europa-Park-01

[Beeldmateriaal: Europa-Park]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.