Discover the finest spaces
Delen

8 Inspirerende Congreslocaties in de regio Rotterdam

Ben je op zoek naar een inspirerende congreslocatie in Rotterdam of net daarbuiten? De regio Rotterdam staat bekend om haar bijzondere architectuur en vernieuwende concepten. Voor de organisator van congressen heeft de stad dan ook ontzettend veel bijzondere locaties te bieden: of je nou gaat voor de ideale bereikbaarheid, ruimte en capaciteit of een inspirerende uitstraling. Bij deze 8 inspirerende congreslocaties in Rotterdam en omgeving wordt je congres zeker een succes!

SCHOUWBURG KUNSTMIN & HET ENERGIEHUIS – DORDRECHT

Van stijlvol theatraal tot industrieel en informeel: bij Schouwburg Kunstmin en het (om de hoek gelegen) Energiehuis vind je een scala aan bijzondere ambiances voor je congres! De twee locaties in de historische binnenstad van Dordrecht kunnen bijna niet meer van elkaar verschillen, al zijn er ook overeenkomsten: beide zijn monumenten vol karakter, met een eigentijds interieur en moderne faciliteiten. Past bij jouw congres een klassieke theatersetting? Schouwburg Kunstmin heeft een prachtige Grote Zaal vol sierlijke ornamenten en genoeg ruimte voor groepen tot 750 personen. Of ga voor de unieke combinatie met het Energiehuis, met een meer robuuste, industriële setting!

HET WERELDMUSEUM – ROTTERDAM

Het Wereldmuseum is compleet vernieuwd! Deze iconische congreslocatie in het hart van Rotterdam is na een grootscheepse verbouwing weer geopend met een nieuwe uitstraling. Voor je congres ga je naar de Balzaal en de naastgelegen Salon: gelegen op de eerste verdieping van het museum en met een geweldig uitzicht op de Maas en de Kop van Zuid. Deze ruimten waren al twee van de meest stijlvolle ruimten voor een congres in Rotterdam, en zijn nu weer volledig up-to-date en voorzien van een nieuw meubilair. Ook de culinaire invulling is nieuw, met een Rotterdamse insteek: gerechten van hoogwaardige kwaliteit, zonder poespas.

POSTILLION CONVENTION CENTRE WTC – ROTTERDAM

De congreslocatie in Rotterdam met misschien wel de meeste mogelijkheden is Postillion Convention Centre WTC Rotterdam. De historie, architectuur, indeling en infrastructuur van dit gebouw zorgen voor een unieke setting. Met een totaaloppervlak van 3500m², 28 unieke ruimten en een plenaire zaal van 1000m² heeft het Convention Centre een ongekende flexibiliteit. En dat middenin het centrum van Rotterdam. De locatie is perfect bereikbaar en bij uitstek geschikt voor beurzen en congressen. Samen met het toegewijde team van Postillion Convention Centre WTC Rotterdam maak je van jouw congres zeker een succes!

INNOVATIEKRACHT BY GREEN.DNA – SPIJKENISSE

Innovatiekracht is een unieke, zelfontworpen toplocatie uit de koker van Green.DNA: vol technologische en duurzame innovaties. De locatie ligt op een groene landtong onder de rook van Rotterdam. Met een dak dat begroeid is met mossen, grassen en bloemen lijkt Innovatiekracht rechtstreeks uit de natuur te verrijzen. Binnen is een stijlvolle industriële open space van 400m² en zes sfeervolle subruimten. De plenaire ruimte heeft een spectaculaire video-wall van 100m², is voorzien van high tech audio en visuele middelen en heeft ook nog eens een geweldig uitzicht over het havengebied. Dit is een van de meest verrassende congreslocaties in ons land!

HAL4 AAN DE MAAS – ROTTERDAM

Hal4 aan de Maas is een stoere en verrassende congreslocatie in Rotterdam! Een voormalige machinewerkplaats op een prachtige plek aan de Maas is omgetoverd tot een moderne, multifunctionele ‘all-in’ evenementenlocatie. Door de bijzondere ligging aan het water heeft Hal4 een geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Van binnen is de locatie al volledig ingericht met meubilair, podium, licht en geluid, zodat je hier precies weet wat je kwijt bent aan de organisatie van je event. En met een complete theaterzaal, de sfeervolle Maaslounge en nog een extra (sub)ruimte heeft deze locatie alles onder één dak voor een geslaagd congres.

MAASSILO – ROTTERDAM

Zoek je een congreslocatie met een unieke setting? Wat denk je van de grootste en oudste graansilo van Europa! De Maassilo is een indrukwekkend baken van de industriële geschiedenis van Rotterdam. Van binnen volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie, maar nog goed herkenbaar als graansilo en vol authentieke elementen die het gebouw karakter geven. De vijftien zalen beschikken over alle denkbare voorzieningen voor evenementen. Van de grootse ruimten op de begane grond, tot de stijlvolle zalen van Now&Wow Club op 40 meter hoogte: met een capaciteit van 5 tot 5000 personen is er zeker een geschikte ruimte voor je event!

DE DOELEN – ROTTERDAM

De Doelen is het concert- en congresgebouw in het culturele hart van Rotterdam! De ene avond klinkt hier klassieke muziek, de volgende zijn het de beats van een hiphopconcert. Die diversiteit komt ook terug in de zakelijke evenementen, van medische congressen tot productpresentaties, er is voor ieder event een passende sfeer: De Doelen heeft drie los van elkaar te gebruiken kwartieren, met eigen entree, plenaire zaal, ruime foyers en diverse subzalen. De Doelen is geschikt voor ontmoetingen van 100 tot 3.000 personen, op slechts 5 minuten lopen van Rotterdam CS.

SCHIECENTRALE – ROTTERDAM

Ooit voorzag de Schiecentrale de Rotterdamse haven van elektriciteit. Tegenwoordig biedt het monumentale gebouw in het Lloydkwartier, aan de voet van de Euromast, een prachtige setting voor evenementen en congressen! De imposante Turbinehal biedt als plenaire ruimte plaats aan groepen tot 400 personen. Dit is een ruimte vol karakter: industriële elementen als een robuust hijsbrug, originele bogen en het oude metselwerk worden op fraaie wijze uitgelicht. Ze vormen een indrukwekkende decor voor je congres. In combinatie met twee al net zo authentieke break-out zalen is de locatie flexibel in het gebruik. De Schiecentrale is industrieel, groots en toch verrassend intiem!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.