Discover the finest spaces
Delen

Groene meetings en events? Kijk eens naar deze vijf duurzame locaties!

De organisator van events houdt zich steeds nadrukkelijker bezig met het milieu. Niet alleen het verkondigen van de boodschap, maar ook de manier waarop dat gebeurt is van belang. Het reduceren van de ecologische voetstap van events is bijna verworden tot een doel op zich. Gelukkig zijn er grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid die dit doel dichterbij brengen. Cateraars verspillen minder voedsel, transportbedrijven bieden groene opties voor het vervoer en zelfs stylisten hebben duurzame alternatieven voor decoraties. Ook de locaties hebben niet stilgezeten: de ene locatie wordt op duurzame wijze gebouwd, de ander goeit het roer om naar een groene bedrijfsvoering. Zoek je een locatie die je helpt bij het verduurzamen van je meeting of event? Kijk dan eens naar deze vijf inspirerende voorbeelden!

INNOVATIEKRACHT BY GREEN.DNA

Tussen de stad en havens van Rotterdam ligt Innovatiekracht: een groene parel van vier hectare vol veldbloemen, eigen honingbijen en een biologische moestuin. Met een dak dat begroeid is met mossen, grassen en bloemen lijkt de evenementenlocatie rechtstreeks uit de natuur te verrijzen. Innovatiekracht is zelf ontworpen en eigenhandig gebouwd door Green.DNA, waarbij innovatief werd omgesprongen met materialen. Zo zijn de kroonluchters gemaakt van 1000 melkflessen en geeft de glaswand op het noorden niet alleen een geweldige lichtval en spectaculair uitzicht over het havengebied, maar zorgt het ook dat er geen airconditioning nodig is. Deze innovatieve locatie moet je ervaren!

DELAMAR THEATER

Een van de meest groene theaterlocaties van ons land vind je in hartje Amsterdam! Het centraal gelegen DeLaMar Theater doet er alles aan om het milieu te ontzien. Dat ze daarin verder gaan dan de meeste locaties, blijkt wel uit hun beleidsplan waarin de bescherming van het milieu en de gezondheid van medewerkers en bezoekers als prioriteiten worden bestempeld. Zo gaat DeLaMar Theater duurzaam om met energieverbruik en catering en zoemt bovenop het dak een heuse bijenkolonie. Veel zal je als bezoeker overigens niet merken van alle maatregelen, behalve dan van de luchtkwaliteit: die is vele malen beter dan buiten!

INNSTYLE

Op een verborgen plek in de natuur, vlakbij Utrecht, ligt de verrassende evenementenlocatie InnStyle. Aan de rand van de Maarsseveense Plassen biedt InnStyle een inspirerende plek voor uiteenlopende bijeenkomsten, zoals congressen, beurzen en vergaderingen. Door milieusparende maatregelen en regelmatige samenwerkingen met diverse goede doelen en verenigingen neemt de locatie haar verantwoordelijkheid voor het milieu en maatschappij. Het koekje bij je koffie wordt met liefde gebakken door mensen met een verstandelijke beperking. Vanuit iedere ruimte heb je een geweldig uitzicht over de natuur – en doordat de locatie grotendeels is gemaakt van duurzame producten, is InnStyle ook letterlijk één met haar omgeving!

DE CEUVEL, AMSTERDAM

In Amsterdam Noord bevindt zich een van de meest vooruitstrevende duurzame stedelijke experimenten van Europa: De Ceuvel. Een zwaar vervuild terrein van een oude scheepswerf is omgetoverd tot een creatieve en duurzame oase. In tien jaar tijd wordt de bodem van het terrein gezuiverd met bodemreinigende planten en daarnaast dient het terrein als speeltuin voor vernieuwende duurzame technieken. De Ceuvel is grotendeels gebouwd met restmateriaal, zoals oude woonboten die anders naar de schroot gingen. Met verschillende woonboten/kantoren, ateliers en subruimten, is De Ceuvel een unieke locatie voor duurzame meetings en events!

DE VERGADERFABRIEK, TEUGE

We kunnen de komende jaren steeds meer locaties verwachten die op innovatieve en duurzame wijze gebouwd zijn. Een mooi voorbeeld daarvan is De Vergaderfabriek, in het Gelderse Teuge. Deze vergaderlocatie opent dit najaar als eerste commerciële 3D-beton geprinte gebouw van Europa. Deze innovatieve vergader- en trainingslocatie is gebouwd met zero footprint en is dus klimaatneutraal. Maar niet alleen de bouw van deze locatie is bijzonder, de inhoud wordt dat ook. Op de wanden binnen in de volledig ronde vergaderruimte worden videobeelden geprojecteerd waarmee je verschillende belevingen kan creëren. De Vergaderfabriek is vanaf september 2019 te bezoeken.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.