Discover the finest spaces
Delen

Hotelkamers, restaurant en eventzaal erbij voor Kruisherenhotel in Maastricht

Het Kruisherenhotel in het centrum van Maastricht gaat uitbreiden met vijftig hotelkamers, een restaurant en een eventruimte voor 150 personen. Oostwegel Collection, waar het Kruisherenhotel en onder andere Château St. Gerlach toe behoren, heeft namelijk onlangs het monumentale pand ‘Sociëteit de Stuers’ – dat naast het hotel ligt – gekocht. Deze voormalige sociëteit was onderdeel van het Maastricht Institute of Arts. “Deze uitbreiding staat ons als familiebedrijf op het lijf geschreven!” aldus eigenaar en algemeen directeur Camille Oostwegel. 

De voorbereidingen voor de uitbreiding zijn inmiddels in gang gezet. Het monumentale pand moet hiervoor namelijk herbestemd en verbouwd worden. De uitbreiding wordt ontworpen door Francine Houben van Mecanoo Architecten. Naar verwachting kan er in september 2023 gestart worden met de bouw en moet alles in 2025 helemaal af zijn. Het Kruisherenhotel blijft tijdens de bouw gewoon geopend.

Kruisherenhotel

Door de uitbreiding naar het pand ‘Sociëteit de Stuers’ krijgt het Kruisherenhotel er vijftig hotelkamers bij waardoor er in totaal 110 kamers te boeken zijn. Daarnaast komt er een tweede restaurant dat omschreven wordt als ‘fine casual’ en een nieuwe ruimte voor onder andere evenementen. In deze multifunctionele ruimte kunnen zo’n 150 personen terecht. Verder heeft het hotel al drie boardrooms en het Kruisherenrestaurant. Camille: “Na deze uitbreiding is er in het centrum van Maastricht geen ander hotel met een dergelijke kamercapaciteit, multifunctionele ontmoetingsruimte en een hoogwaardig gastronomisch aanbod. De Rijksmonumenten zijn bovendien uniek.”

Architecte Francine Houben over het project: “De droom is om samen met het Kruisherenhotel en het Maastricht Institute of Arts het gebied rond de Kommel een kwaliteitsimpuls te geven, zodat een levendig gebied ontstaat waar zowel bewoners als bezoekers van Maastricht zich direct thuis voelen. Een nieuw stuk stad dat is geïnspireerd door de kwaliteiten van de historische omgeving met haar pleinen en binnenhoven.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.