Discover the finest spaces
Delen

Restaurant Bleyenberg verbouwd tot kleurrijke jungle Bar Bley

Evenementenlocatie Bleyenberg aan de Grote Markt in Den Haag heeft een complete restyling en verbouwing ondergaan. Restaurant ‘De Kantine van Bleyenberg’ is daarbij sinds september omgetoverd tot een kleurrijke jungle genaamd Bar Bley. “Wij zien een event of feest bij Bleyenberg altijd als een soort festival. Dus niet met zijn allen in één grote ruimte, maar juist verspreid over meerdere verdiepingen waar je van alles kunt beleven”, aldus Raoul Farla van Bleyenberg.  

Raoul: “De reden is tweeledig. Nadat we zes jaar geleden hier begonnen was een en ander toe aan een goede make-over. Daarnaast hebben we het concept dus omgegooid van restaurant naar bar. De gebruiksfunctie is nu anders en daarbij hoort dus ook een nieuw, fris en mooi interieur. Naast een eventlocatie zijn wij ook een horecazaak. Wij hebben naast Bar Bley onder meer nog een rooftopbar, een private booth-karaokebar en diverse andere mooie grote open ruimtes maar ook intieme ‘meeting spaces’ en een grote keuken. Een complete volledig aangeklede, sfeervolle zaak dus.”

Bar Bley

Door het hele pand maken ze bij Bleyenberg veel gebruik van natuurlijke materialen, planten en gekleurd licht. Dat geldt ook voor Bar Bley: “Het is bijna een soort jungle van bomen, planten, gekleurd licht en vooral heel veel fun-elementen. Je kunt er nog steeds eten, maar de menukaart is wat kleiner en het zijn allemaal kleine gerechten om te delen. De focus ligt vooral op cocktails, muziek, een gezellige vibe en ‘fun’.”

Festival

In de plannen voor Bar Bley werd ook rekening gehouden met de mogelijkheden voor het organiseren van zakelijke events: “De ruimte leent zich nu perfect voor bijvoorbeeld borrels, een walking dinner en/of een feestavond. Dit vindt vaak plaats in combinatie met bijvoorbeeld onze private karaoke-booth ‘Bler’. Wij zien een bedrijfsfeest bij Bleyenberg altijd als een soort festival. Dus niet met zijn allen in één grote ruimte, maar juist verspreid over meerdere verdiepingen waar je van alles kunt ondernemen. Denk hierbij aan Arcade-kasten, sjoeltafels, een DJ-booth, discoballen en heel veel (bord)spellen).” 

Vijf verdiepingen

Het pand van Bleyenberg telt vijf verdiepingen. Raoul daarover: “We mikken op grote bedrijfsfeesten en kunnen verdeeld over het complete pand ruim 500 man kwijt. Wanneer alleen Bar Bley wordt afgehuurd voor bijvoorbeeld een feestavond kan dit tot ongeveer 250 personen.”

Ook qua eten en drinken is er bij Bleyenberg volop keuze: “Wij hebben een grote eigen keuken en maken alles ‘in house’. We werken voor grote events vaak met foodstations. Dit houdt in dat alle gasten bij elk station heerlijke hapjes kunnen pakken. Denk hierbij aan een pizzastation, een tacostation en ga zo maar door. Gasten ervaren dit als zeer prettig vanwege de variëteit en het informele karakter. Want daar wordt iedereen, eh, Bley van…”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.