Discover the finest spaces
Delen

Onderzoek: dit zijn de hotelwensen van de nieuwe generatie

Golden Tulip Hotels maakt dit jaar een ingrijpende internationale rebranding en herpositionering door. Moederbedrijf Louvre Hotels Group liet hiervoor een onderzoek uitvoeren onder haar gasten, om zo het verschil in wensen in hotelservice tussen de generatie onder de 35 jaar en de generatie daarboven te inventariseren. Het leverde een mooi lijstje op met veranderingen waar de Nederlandse hotelier – maar ook de locatiehouder – in de toekomst rekening mee moet houden. Dit zijn de tien grootste verschillen tussen de generaties!

1. Ervaring en beleving

Beide generaties geven overtuigend aan de extra beleving binnen een hotel van toegevoegde waarde te vinden en hun ervaring te verbeteren

2. Social Media

Ruim 65% van de millennials (geboren tussen 1982 en 2000) deelt hotelervaringen via social media kanalen. Hotelgasten ouder dan 35 jaar doen dit ook steeds meer, maar vooralsnog zo’n 15% minder dan de millennials.

3. Kleding en omgangsvormen

Hotelgasten ouder dan 35 jaar vinden herkenbare kleding van de medewerkers in combinatie met het aanspreken met ‘U’ of de achternaam erg belangrijk. Millennials hechten hier 30% minder waarde aan.

Beide generaties geven aan werk op de hotelkamer te verrichten.

4. Self check-in

Het onderzoek wijst uit dat millennials het steeds belangrijker vinden om zelf in te kunnen checken en hiermee dus flexibele tijden aan te kunnen houden. Dit in tegenstelling tot zakelijke reizigers ouder dan 35 jaar; zij vinden het goed zoals het nu is.

5. Werken in de lobby

Beide generaties geven aan  werk op de hotelkamer te verrichten. Millennials echter vinden de mogelijkheid om in de lobby van het hotel te werken aanzienlijk belangrijker.

6. Vroeg ontbijt

Millennials vinden met een verschil van ruim 25% de mogelijkheid tot een vroeg hotelontbijt (voor 07:00 uur) belangrijk. Hotelgasten ouder dan 35 jaar hebben hier een minder sterke behoefte aan.

Momenteel werkt Golden Tulip aan een nieuw hotel in Marseille, waar de nieuwe filosofie al kan worden ervaren in onder meer de Body Care Bar

7. Reputatie hotelketen of -merk

71,5% van zakelijke hotelgasten ouder dan 35 jaar geeft aan de reputatie van de hotelketen belangrijk tot zeer belangrijk te vinden. Dit is ruim 22% meer dan het percentage millennials.

8. Locatie hotel

Bijna 90% van de zakelijke reizigers ouder dan 35 jaar geeft aan de locatie van het hotel wel degelijk belangrijk te vinden. Millennials zijn hierin flexibeler; minder dan 70% van hen geeft aan dit belangrijk te vinden.

9. Aantal sterren van het hotel

De 35 plussers oriënteren zich nog steeds met het sterrenkwalificatie systeem. Bijna 60% van de millennials geeft aan dat ze dit minder belangrijk vinden.

10. Ontmoeten van andere gasten

Opmerkelijk: 35 plussers hechten over het algemeen aanzienlijk meer waarde aan de mogelijkheid tot het ontmoeten van andere hotelgasten binnen het hotel. Millennials zoeken leeftijdgenoten meer op buiten het hotel.

Herpositionering

In 2016 besloot Louvre Hotels Group het Golden Tulip label internationaal te herpositioneren. Aanleiding voor deze beslissing is het groeiend aantal gasten dat meer behoefte heeft aan een experience of beleving gedurende zijn bezoek aan een hotel.

Momenteel vindt de afronding plaats van een compleet nieuw hotel in Marseille, waar de nieuwe filosofie al door gasten kan worden ervaren. Hier worden momenteel onder andere de Body Care Bar en het inzetten van tandems getest. Roger Kruft, Head of Marketing  Louvre Hotels Group Benelux: “Ons doel is om wereldwijd een toonaangevend 4-sterren brand te worden. We willen uniformiteit in uitstraling creëren en ons meer onderscheiden ten opzichte van mede-hotelmerken.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.