Discover the finest spaces
Delen

Laura Starmans (ABN AMRO): ‘De behoefte aan live contact komt steeds meer terug’

De afgelopen jaren hoorden we veel positieve geluiden uit de markt komen, zowel van locaties als van opdrachtgevers. Maar hoe is het met de economie van de evenementenbranche gesteld? GreaterVenues brengt deze maand de markt voor meetings en events in kaart, met behulp van het Locatieonderzoek 2016 | 2017. Deze week spreken we over budgetten met event manager Laura Starmans van ABN-AMRO.

Laura Starmans is event manager bij ABN AMRO. Samen met drie collega’s organiseert zij 120 tot 130 evenementen voor de corporate afdeling van de bank. Dat zijn met name de klantenevenementen, voor gemiddeld 150 personen.

Welke rol spelen evenementen bij ABN AMRO?

“Onze evenementenafdeling is heel erg op de klant gericht. Natuurlijk doen we ook mee aan technologische ontwikkelingen als live streaming, maar dan mis je toch het directe contact: face to face met de klant. De behoefte aan live contact komt gelukkig steeds meer terug. Gelukkig maar, want het is heel belangrijk om persoonlijk contact en een goed gesprek te hebben.”

In het Locatieonderzoek zien we de afgelopen jaren telkens een stijging in de evenementenbudgetten. Ziet u dat ook?

“Zo sterk zie ik dat nog niet. Er is wel iets meer ruimte gekomen, maar binnen de bancaire sector blijft de komende jaren nog wel veel gebeuren op het gebied van kostenbesparing. Het is zeker niet zo dat het dit jaar weer helemaal open ligt en wij zelf kunnen bepalen wat we uitgeven.”

“Het is goed om je telkens opnieuw af te vragen: waarom doen we dit eigenlijk en bereiken we er wel mee wat we willen bereiken?”

Is er een tijd geweest dat er minder evenementen werden georganiseerd?

“Het is niet zo dat we per se minder evenementen konden doen. Wel kijken we sinds een paar jaar beter wat we met een evenement willen bereiken; wat het doel en het nut ervan is. In mijn ogen is dat een goede beweging. Sommige evenementen organiseerden we ieder jaar, waardoor ze op den duur bijna op de automatische piloot gingen. Het is goed om je telkens opnieuw af te vragen: waarom doen we dit eigenlijk en bereiken we er wel mee wat we willen bereiken? Daardoor zijn sommige evenementen inderdaad weggevallen, maar tegelijkertijd is er altijd ruimte gebleven voor nieuwe evenementen.”

Wordt er bezuinigd op locaties?

“Ja en nee. We kijken wel of de locatie bij de inhoud van de bijeenkomst past en wat we willen uitstralen. Wij hebben een aantal grote zalen beschikbaar in onze eigen panden, maar daar willen we niet altijd zitten. Soms wil je juist in een andere omgeving zitten dan in het eigen kantoor. Per evenement wordt er gekeken naar welke locatie past en wat we willen uitstralen. De ene keer is dat een industriële locatie en de andere keer een locatie buiten. Ook kijken we goed wat we echt nodig hebben en hoe we de kosten eventueel kunnen beperken. Dan merk je dat sommige dingen wat eerder wegvallen, zoals budgetten voor inrichting en decoratie en uitrijdkaarten voor een klant. Aan de andere kant: als je besluit om een evenement op een locatie te houden, dan moet je het wel ook goed doen. Het is zonde om dan te gaan besparen op uitstraling.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.