Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe locatie voor meetings en events in historische Watertoren Delft

Aan de rand van centrum Delft vind je een bijzonder Rijksmonument. De 29 meter hoge Watertoren die in 1895 werd gebouwd om de stad te voorzien van een betere waterleiding, is tegenwoordig een spectaculaire locatie voor allerlei soorten meetings en events. Robert Lekkerkerk kocht het monument, met het bijbehorende Pomphuis, eind 2020 en heeft grootste plannen. Naast een evenementenlocatie is het de bedoeling dat de drie grote waterreservoirs omgetoverd worden tot een kunstcentrum met een restaurant.

Dat er een rijke geschiedenis schuilgaat achter dit monument is duidelijk. Precies 100 jaar doet de Watertoren dienst waar het voor bestemd is. De hoge toren in Neo-Hollandse renaissancestijl is lange tijd voor veel Delftenaren een romantisch baken in de stad. In 1996 verliest het haar functie en ontvangen de Delftse huishoudens hun water uit een andere watercentrale. In 2005 kopen Werner Bremer en zijn vrouw de watertoren voor het symbolische bedrag van 1 euro van de gemeente. Het rijksmonument is toe aan renovatie en na een grote investering zet Werner het pand weer te koop. Nadat het voor lange tijd te koop heeft gestaan, gaat Robert Lekkerkerk de uitdaging aan en is het nu te boeken als locatie voor meetings en events.

“Ik kom eraan,” zegt Robert aan de telefoon, als we hem opbellen omdat we aan de deur van de Watertoren staan. Na enkele minuten gaat de enorme deur open en stappen we het Rijksmonument binnen. Opvallend is de witte trap in de entree die gelijk de aandacht trekt. Hij contrasteert duidelijk met de historische uitstraling van het gebouw en is ontworpen door een Spaanse architect Ana Rocha. We beginnen aan de klim naar boven en komen door verschillende meeting- en eventruimten, die allemaal anders zijn.

Zakelijke evenementen

Er zijn drie ruimten die je kan huren, Alpha, Omega en het Reservoir. Vanaf het dak van de Watertoren heb je een prachtig uitzicht over Delft en de andere Zuid-Hollandse steden. “Daar zie je de Van Brienenoordbrug, de wolkenkrabbers op de het Marconiplein en Den Haag,” wijst Robert aan. “Maar laten we snel weer naar binnen gaan, want dit terras heeft in de zomer iets meer potentie dan op een herfstachtige ochtend in november.” Robert kocht het monument met alles erop en eraan, dus ook het meubilair wat verplaatsbaar is door iedere ruimte. Op die manier kan elke verdieping naar eigen wens ingevuld worden voor vergaderingen, borrels of andere evenementen. “Voor de catering vraag ik gewoon aan wat lokale Delftse ondernemers of zij kunnen helpen,” vertelt Robert. “Belegde verse broodjes of lunch van de plaatselijke traiteurs zijn zo geregeld. Dat maakt het zo leuk.”

Kunstcentrum Radius en het Pomphuis

Als je weinig verstand hebt van monumentale bouw is het een hele verrassing om het Pomphuis binnen te stappen én vooral te beseffen wat zich onder de grond bevindt. “Mijn zoon zit in de kunst en ik vroeg hem na de aankoop of hij op zijn vakgebied iets wilde ondernemen met dit gebouw. Hij was gelijk enthousiast.” Het Pomphuis wordt verbouwd en zal kunstcentrum Radius met restaurant het Eiland gaan huisvesten. Het bassin biedt daarbij circa vijfhonderd m2 aan tentoonstellingsruimte. Naast die ruimte is Robert van plan om hier het restaurant met een mooi terras aan de achterkant te realiseren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.