Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe buitenbar en inrichting voor Fier Bussum na grote restyling

Een groot deel van evenementenlocatie Fier Bussum heeft onlangs een flinke restyling ondergaan. Zo hebben de Kazematten en De Poterne onder andere een nieuwe inrichting gekregen en is er een buitenbar bijgekomen. Ook heeft het terras een nieuwe ondergrond en nieuw meubilair. Hierdoor zijn er verschillende nieuwe mogelijkheden voor meetings en events bijgekomen. “De Kazematten kunnen nu heel goed ingezet worden voor private dining of als break-out ruimte”, aldus Jolien Hardsteen van Fier. 

De Bussumse evenementenlocatie zit in een monumentaal fort uit 1868 dat onderdeel was van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De restyling van Fier nam uiteindelijk een groot deel van het eerste half jaar van 2022 in beslag. Net voor de zomer is alles afgerond en werden de laatste puntjes op de i gezet. Het meeste is gebeurd in de Kazematten, waar soldaten vroeger hun slaapvertrekken hadden. Joliem: “Deze ruimte bestaat uit twee gedeelten die in elkaar doorlopen. De houten parketvloer is eruit gehaald, waardoor de authentieke vloer van natuursteen nu zichtbaar is. Een van de twee ruimten bestond volledig uit een keuken waar af en toe een keukenworkshop werd gehouden. Die is  eruit gehaald en er zijn verschillende soorten zitjes en stoere meubels voor in de plaats gekomen. In de andere ruimte staat nu een robuuste houten tafel, waar intiem aan gedineerd kan worden. Ook zijn de Kazematten perfect voor allerlei soorten kleinschalige bijeenkomsten want de wifi is hier uitstekend. Bovendien geldt er, vanwege de dikke muren, geen geluidslimiet.

Fier Bussum

Naast de Kazematten van evenementenlocatie Fier Bussum heeft ook De Poterne een metamorfose ondergaan de afgelopen maanden. De zwart/blauwe muren zijn wit geschilderd en er zijn spots op de vloer geplaatst waardoor de lang gang, waar vroeger kanonnen werden opgeslagen, mooi wordt uitgelicht. “Deze spots kunnen in meerdere kleuren ingesteld worden. Ook zijn er mooie zuilen met droogboeketten neergezet. Je kunt hier aan een lange tafel dineren met een grote groep of een bijzonder feest organiseren. Mobiele telefoons hebben hier geen bereik, ideaal dus om je écht terug te trekken”, legt Jolien uit.

Ook op het terras voor het fort is er heel wat gebeurd. Zo is er een nieuwe ondergrond gemaakt onder de stretchtent en staan er nieuwe tafels en stoelen. Verder is er een buitenbar gemaakt zodat eten en drinken tijdens bijvoorbeeld een barbecue nog makkelijker geserveerd kan worden. In de Forttuin is namelijk plek voor een barbecue of ander buitenfeest voor zo’n 300 personen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.